Teodorovici, noi întâlniri cu primarii. Când deblochează banii de la buget?

Wednesday, 19 June 2019, 18:24 Sursă: REALITATEA.NET

Probleme mari pentru autorităţile locale care sunt aproape de faliment. La ministerul Finanţelor a avut loc o întâlnire între primari și ministrul Eugen Teodorovici, pentru a discuta despre bugetele locale. 

Adaugă părerea ta

Și edilii municipiilor au purtat negocieri la Guvern, pe aceeasi temă, cu premierul Dăncilă. "De azi inainte am convenit vom vorbi cu toate structurile, e nevoie de dialog permanent. Pana pe 30 iunie trimitem o propunere de mod de lucru, asumat de Finanțe, care va fi mereu prezent. Este nevoie ca toate punctele ridicate să fie asumate clar si sa fie si miniștrii invitați, care se ocupa de un subiect anume. A fost o discutie constructiva, au participat doar trei structuri, dar discutia a vizat doua zone importante, anul 2019 ca buget și primul tirmestru alocam sumele pe un impozit de venit de 100%, chiar daca legea bugetului prevede din aprilie, sumele astea vor fi date la rectificare de Unitățile Administrativ Teritoriale", a declarat Teodorovici. 

Au fost situații punctuale, când veniturile din 2018 s-au luat in calcul si in 2019. La rectificare vor fi la fel, punctual analizate. A doua chestiune importanta e ce urmează pe 2020 ,o idee preluata de la Robert Negoiță, că până la finalul lui iulie să prindem acea formula de buget pentur 2020, ca toate UAT-urile să știe ce urmează. E nevoie însă de consens între cele patru structuri asociative. De asemenea sunt si alte subiecte, discutii legate de prevederile care trebuie sa fie modificate.

Sunt 1,2 miliarde de lei pentru trageri, in care intra toate UAT-urile si nu poti sa compari Bucureștiul care pentru un împrumut să primeasca aviz și din 2 miliarde de lei sa primeasca o suma mare, lezând astfel orașele mici, care au și ele nevoie. E o formula care sa fie acceptata de toti, e o propunere de discutie. De azi inainte vom vorbi cu toate structurile, e nevoie de dialog permanent. Pana pe 30 iunie trimitem o propunere de mod de lucru, asumat de min finantelro care va fi mereu present. Toate punctele ridicate asumate clar si sa fie si invitati ministrii