Tăriceanu, către ambasadorul Danemarcei: Abuzul de putere reprezintă tot un act de corupție

Wednesday, 06 May 2015, 19:56, Sursă: REALITATEA.NET

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, miercuri, la întâlnirea cu ambasadorul Regatului Danemarcei la București, Karsten Vagn Nielsen, aflat în vizită de prezentare, că "abuzul de putere reprezintă, în fapt, tot un act de corupție". Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii referitor la sistemele electorale din cele două țări, Tăriceanu subliniind necesitatea atragerii în competiția electorală a unor persoane cu un profil moral și cu o carieră profesională recunoscute.

Adaugă părerea ta

"Corupția este dușmanul statului de drept", a afirmat Tăriceanu la întrevederea menționată, potrivit unui comunicat de presă.

În cadrul întrevederii, partea daneză a fost interesată să cunoască punctul de vedere al președintelui Senatului privind situația internațională și rolul acestei Camere a Legislativului în domeniul politicii externe. De asemenea, au fost discutate aspecte privind cooperarea bilaterală în plan parlamentar și situația internă din cele două țări.

Tăriceanu a explicat etapele importante parcurse de țara noastră în procesul de aderare la structurile euro-atlantice și progresele înregistrate în reformarea instituțiilor statului, astfel încât principiul separării puterilor în stat să fie aplicat la toate nivelurile, exemplificând, totodată, rolul Agenției Naționale de Integritate în combaterea corupției, arată sursa citată.

Totodată, președintele Senatului a prezentat câteva dintre obiectivele Senatului privind agenda externă, menționând faptul că va participa la Reuniunea Asociației Senatelor din Europa, care va avea loc la Haga în cursul lunii mai.