Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Munteanu îşi retrage candidatura pentru Capitală. Predoiu, noul candidat al PNL

Tuesday, 19 April 2016, 19:20 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE. Cătălin Predoiu și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei.

"Am decis să-mi asum candidatura la Primăria Capitalei. Nu vă ascund că sunt foarte emoționat, dar gândurile mele sunt extrem de limpezi și voința mea extrem de hotărâtă. Voi concura cu toată energia și competența mea pentru victoria PNL, pentru victoria dreptei în București", a declarat Cătălin Predoiu.

UPDATE. Marian Munteanu şi-a retras candidatura, în urma discuţiilor avute cu liderii PNL, a precizat acesta, susţinând că va sprijini în continuare un proiect bun al Partidului Naţional Liberal pentru Capitală.

Marian Munteanu: "Dragi bucureşteni, stimaţi compatrioţi, a fost o săptămână deosebită. Mi-aş fi dorit ca aceste zile să vă pot prezenta ideile care stau la baza programului de bună guvernare a Bucureştiului. Vroiam să vorbim despre problemele capitalei, lipsa parcării, apă...împrejurările au făcut să trebuiască să răspund la o mulţime de lucruri, cele mi multe lipsite de substanţă, dar asta e viaţa.

Această campanie m-a forţat să dau răspunsurile şi să lupt împotriva acestor atacuri, dacă vor continua o voi face şi în continuare. Voi acţiona astfel încât toate acuzaţiile să se dovedeasă nereale. Singurul obiectiv a fost binele bucureştenilor, de aceea am răspuns invitaţiei onorante a PNL de a mă alătura unei echipe care să reuşească să schimbe lucrurile în capitală. Schimbarea nu se poate face decât cu o echipă. În lipsa unei asemenea coagulări de energie este dificil.

Din nefericire, această campanie nu a fost întâmpinată cum ar fi trebuit. Unii au dat curs unor acuzaţii, s-a ajuns până acolo încât candidaţi s-au desolidarizat de campania mea, au fost organizaţii care s-au arătat temătoare. Când un partid de asemenea importanţă ajunge la susţinerea unui parteneriat care să aducă unitate...când acest demers e pus în primejdie, datoria mea e să nu contribui la adâncirea unor disensiuni. Am avut discuţii în ultimele două zile cu liderii partidului, cu reprezentanţi din sectoare, în încercarea de a găsi o formulă eficientă care să rezolve această problemă.

Din păcate a fost dificil. Nu se pot câştiga lupte, bătălii, fără unitate. Trebuie luate măsuri ca unitatea iniţială, care m-a găzduit în acest proiect, să fie protejată. Am consimţit, în urma acestor discuţii, să îmi retrag candidatura, am acceptat asta şi sunt convins că PNL va găsi o soluţie pentru a păstra unitatea acestui proiect şi să ofere bucureştenilor un bun proiect pentru Capitală. Le mulţumesc celor din partid, liderilor asupra cărora s-a exercitat o presiune enormă, dar şi celor din societatea civilă, care au văzut posibilitatea ca, pentru prima dată, o formulă de parteneriat să fie oferită bucureştenilor.

Nu voi ceda niciun pas în susţinerea valorilor şi principiilor asumate întreaga mea viaţă. De mai bine de 30 de ani am avut ca obiectiv principal susţinerea unor valori ale identităţii, corectitudinii, peformanţei si muncii. Îi încredinţez pe toţi cei care vor participa la această campanie că în spiritul acestor valori îi voi ajuta.

Nu am cerut semnături pentru mine, am aflat şi eu că erau destul de multe. Eu venisem să ajut un candidat liberal, m-a bucurat deschiderea unui partid şi capacitatea sa de a vedea unele idei. Când sunt primit în casa cuiva, nu vreau să îi iau casa. Efortul meu s-a dedicat în primul rând bucureştenilor. Voi fi în continuare un prieten al PNL, chiar printre cei care s-au desolidarizat. Tot ce s-a spus împotriva mea va fi demontat şi dovedit. Să nu creadă că au terminat cu mine

O să aveţi surprize mari de tot, ca să vedeţi ce s-a întâmplat cu adevărat. Ce e şi cu CNSAS-ul ăsta, ne vom ocupa de ei la timpul potrivit.

Nu le reproşez absolut nimic liberalilor, conducerea partidului a făcut tot ce se putea face ca să trecem cu bine peste o situaţie dificilă".

Update 16.15 Marian Munteanu a declarat la sediul PNL, că nu se teme de nimic şi a precizat că acuzaţiile care i s-au adus până acum sunt false:

"Nu îmi e teamă de acuzaţia de colaborator. Acuzaţiile de până acum, false. Nu am o problemă legată de nimic", a spus acesta.

Marian Munteanu ar putea fi retras din postura de candidat al PNL la Primăria Capitalei. Liderii partidului au avut, marţi seara, o şedinţă pe această temă, la care a luat parte şi preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus.

Antonescu, despre retragerea lui Marian Munteanu: Sunt zvonuri răuvoitoare, răspândite de adversari

Potrivit unor surse din interiorul partidului citate de ziare.com, există mai multe variante pentru a-l înlocui pe Marian Munteanu, iar una dintre ele este Vasile Blaga. Decizia finală va fi anunţată, însă, miercuri seara, la ora 18:00, într-o conferinţă de presă, informează Realitatea TV.

Pe de altă parte, la sediul PNL a avut loc, pe seară, o a doua şedinţă, una de campanie, la care au participat toţi candidaţii.

Candidatura lui Marian Munteanu, din partea PNL, pentru Primăria Capitalei, a fost aspru criticată atât de oameni din interiorul partidului, cât şi de ONG-uri.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ