Martin Schulz le cere britanicilor să decidă rapid dacă rămân în UE

Monday, 11 May 2015, 20:08 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Astfel, Schulz vede succesiunea acestor două acțiuni invers față de Cameron. Concret, premierul britanic dorește mai întâi renegocierea relațiilor Marii Britanii cu blocul comunitar, în sensul transferării mai multor atribuții de la Bruxelles către Londra, iar apoi, cel târziu în 2017, să convoace referendumul în urma căruia britanicii să decidă dacă acceptă să rămână în UE în noile condiții.

"Cred că ar fi mai bine ca britanicii să organizeze rapid referendumul. Astfel vor decide dacă vor să rămână în UE. Odată ce (britanicii) se vor fi decis asupra chestiunii de fond, atunci vom putea discuta cu ei să vedem ce este mai bine de făcut", a declarat Schulz în fața presei, la sosirea la o reuniune a Eurogrupului ce se desfășoară la Bruxelles.

Totodată, Schulz i-a transmis lui David Cameron să nu considere că ar fi posibil ca aripa eurosceptică din partidul său conservator să ceară UE să înainteze propuneri Guvernului, de la Londra, pentru ca apoi britanicii să decidă dacă rămân mai departe în UE.

"În Europa nu așa se procedează. Trebuie mai întâi să se ia o decizie de fond. Astfel se poate lucra ulterior mai ușor cu partenerii", a apreciat Martin Schulz.

La rândul său, comisarul european pentru afaceri economice și financiare, Pierre Moscovici, și-a exprimat convingerea că locul Marii Britanii este în UE, întrucât interesul ambelor părți este ca această țară să nu părăsească blocul comunitar.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri