Scandal între USR-PLUS și PNL pe alegerile locale. Care este motivul

Wednesday, 22 January 2020, 16:15 Sursă: Realitatea.NET

„O astfel de restricție nu poate fi justificată de fenomenul “turismului electoral” în condițiile în care sistemul electronic de verificare exclude votul multiplu. Un număr foarte mare de cetățeni, studenți, tineri în general, nu vor putea vota la alegerile locale, dacă legea este promovată în forma trimisă de guvern”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Alianța USR-PLUS.

Guvernul a motivat introducerea articolului respectiv prin faptul că astfel va fi împiedicat turismul electoral.

Modificarea însă îi dezavantajează pe cei din USR-PLUS care adună voturi de la tineri și studenți care vor avea probleme să voteze în localitățile în care locuiesc, dar nu au domiciliul. Dacă legea va intra în vigoare, aceștia își mai pot face viză de flotant doar până în luna martie.

„Parlamentarii USR vor introduce un amendament în acest sens și solicităm ferm guvernului să țină cont și să renunțe la articolul respectiv”, se mai arată în comunicatul Alianței USR-PLUS.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-22 19:12:11
Puscarie

Jagardelele PNL-iste fac tot posibilul entru a limita votantii celorlalti candidati si maximizeaza posibilii votanti pentru ei nimic nou sub soare. Acum, chiar daca nu s-a schimbat componenta CCR care era KGB-ista in viziunea unor retarzi, aceasta CCR interpreteaza in favoarea PNL. Deci sustinere artificiala pe toate fronturile.

Alte articole din: POLITICĂ