Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal în Parlament după adoptarea creşterilor salariale. PNL: În sală au fost doar 168 de deputaţi

Monday, 07 November 2016, 19:09 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, la Realitatea TV, că la votul de astăzi nu a fost cvorum. "Mâine vom face toate demersurile în a sesiza organele competente", a precizat acesta, adăugând că în plenul Camerei Deputaţilor au fost doar 168 de deputaţi.

"Se vede acest lucru pe imaginile din plen. Domnul Dragnea, nerespectând regulamentul, îşi bate joc de oamenii care cred că li se majoreze salariile", a afirmat Alina Gorghiu.

Majoritatea parlamentară a respins solicitarea de apel nominal care a aparţinând deputatul PNL Mircea Toader, care a cerut ca astfel să fie verificat cvorumul de şedinţă.

Deputatul independent Remus Cernea a cerut, de asemenea, apel nominal, afirmând că în sală nu sunt 180 de oameni.

Majorările salariale din Sănătate și Educație, adoptate. Guvernul va ataca legea la CCR

''Apelul nominal înseamnă să ştim adevărul, dacă suntem sau nu în cvorum. Nu avem cum să numărăm 170-180 de voturi într-o singură secundă. Întreaga ţară aşteaptă de la noi responsabilitate şi respectarea cu stricteţe a procedurilor. Nu suntem 180 şi ceva de oameni în sală. Acest lucru terbuie verificat prin apel nominal altfel suntem într-o uriaşă fraudă. Ar fi trist ca acest Parlament să îşi încheie activitatea printr-o uriaşă fraudă", a declarat Remus Cernea.

PNL a declarat, la finalul şedinţei de vot, că liberalii verifică dacă cvorumul de şedinţă a fost îndeplinit. Partidul a publicat ulterior pe pagiande Facebook mai multe fotografii din care reiese că în sală nu s-ar fi aflat 184 de deputaţi. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a declarat la Realitatea TV în contextul acuzuţiilor privind adoptarea OUG 20 în lipsa cvorumului de şedinţă, că a comunicat rezultatul pe care i l-au transmis secretarii. "Eu am anunţat rezultatul numărătorii celor doi colegi ai săi", a spus acesta.

Şedinţa de plen în care a fost adoptată OUG 20/2016 a fost condusă de Florin Iordache, care i-a avut ca secretari pe deputatul PSD Marcel Ciolacu şi pe reprezentantul comunităţii elene Dragoş Gabriel Zisopol.

"Nu am nimic să îmi reproşez, am funcţionat în condiţii normale, când nu am mai avut cvorum nu am mai continuat şedinţa", a precizat acesta.

"Când cei doi secretari au anunţat că sunt peste 180 de deputaţi, am continuat şedinţa", a mai spus Florin Iordache.

Deputaţii au adoptat luni după-amiază legea pentru aprobarea OUG 20 care prevede mai multe creşteri salariale pentru bugetari cu 184 de voturi "pentru", un singur deputat refuzând să îşi exprime votul.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ