Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Relaţia lui Munteanu cu Securitatea îi alungă pe candidaţii ANR de pe liste, la parlamentare

Friday, 21 October 2016, 17:03 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit jurnaliştilor de la psnews.ro, doctorul în economie Radu Golban şi-a anunţat retragerea, deşi candidatura sa fusese anunţată încă din 1 septembrie. Acesta a spus că a avut încredere în declaraţiile date de Marian Munteanu, care a negat legăturile cu Securitatea, până în momentul în care documentele din dosarul de Securitate al lui Marian Munteanu au devenit publice.

Golban a precizat că îi este imposibil să candideze într-un partid condus de un lider care a semnat un angajament de colaborare cu poliţia politică, una care i-a făcut pe părinţii săi să plece din ţară în anii '80, în Germania.

Radu Golban a explicat decizia luată la Realitatea TV, precizând că decizia "este definitivă, există însă o cale de întoarcere, dacă Marian Munteanu se retrage, aşa cum consideră domnia sa că este un bun creştin şi un bun român şi lasă românilor acest partid, pe mâna oamenilor curaţi, cinstiţi, care într-adevăr nu au avut legături cu Securitatea şi care nu au fost implicaţi în măsura în care a fost el în vechiul regim."

Doctorul în economie spune că, din perspectiva sa, soarta românilor este "cea mai tristă", explicând că "românilor li s-a lăsat să aleagă la urne un partid şi un lider de talia lui Marian Munteanu, ar fi avut opţiunea să aleagă un informator al Securităţii". Fostul candidat al ANR a concluzionat dur: "Eu nu cred că pe Marian Munteanu îl vor alege nici măcar prietenii săi. Nu cred că acest partid are şanse la alegeri, nu va trece testul la urne."

Acesta a detaliat motivele care l-au făcut să creadă în Marian Munteanu până la publicarea deciziei CNSAS şi a adeverinţei prin care se stabilea că Munteanu nu a fost colaborator al Securităţii, dar şi a unor date din dosarul acestuia în care se dovedea că acesta semnase un angajament cu Securitatea.

"Există o prezumţie a nevinovăţiei, aceasta a prevalat şi în cazul lui Marian Munteanu până când a fost publicată adeverinţa şi s-a precizat exact care a fost încadrarea lui Munteanu în Securitate şi care a fost angajamentul asumat de acesta", a mai spus Golban, la Realitatea TV.

În privinţa actelor publicate de CNSAS, Golban a precizat că are încredere deplină în autenticitatea documentelor şi a criticat felul în care Marian Munteanu s-a "jucat cu lipsa de încredere a românilor în politicieni".

Golban a mai spus: "Nu mi-am permis să pun la îndoială onestitatea lui Marian Munteanu....dar acesta chiar are tupeul să "combine" o ţară întreagă. Nu doar că şi-a trădat prietenii, ci a trădat nişte aspiraţii importante, sincere, ale românilor pentru o schimbare pe care noi toţi ne-o dorim. A te juca cu lipsa de încredere a românilor cu privire la politicieni e cel mai trist lucru în cazul Munteanu".

Radu Golban a precizat, încă o dată în încheiere, că va merge mai departe în politică doar în condiţiile retragerii lui Marian Munteanu.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ