Rareş Bogdan, despre demisia Alinei Gorghiu: Dacă PNL-ul nu se reformează va urma calea PNŢCD-ului

Monday, 12 December 2016, 14:25, Sursă: REALITATEA.NET

Realizatorii Realitatea TV au comentat şi ei rezultatele alegerilor parlamentare! În timp ce Rareş Bogdan dă vina pe incompetenţa Alinei Gorghiu, Lavinia Şandru îi susţine legitimitatea lui Liviu Dragnea de a deveni premier. În plus, Denise Rifai şi Octavian Hoandră au punctat pe lipsa de organizare a liberalilor, cu menţiunea că PNL are nevoie de o reformă internă masivă. 

Adaugă părerea ta

Realizatorul emisiunii Jocuri de Putere, Rareş Bogdan, a afirmat la Realitatea TV că PNL-ul şi-a înjumătăţit procentele din cauza unui lider inexistent, a aunei strategii inexistente şi a lipsei unui mesaj electoral. "Este inacceptabil, în loc să ia programul de guvernare a lui Predoiu au preferat să vină fără program de guvernare. S-au dezarmat în faţa propunerilor foarte bune ale PSD", a spus acesta. 

De asemenea, Rareş Bogdan a precizat că PSD-ul nu a făcut altceva decât să îşi conserve electoratul. 

"Partidul ăsta dacă nu se trezeşte va ajunge exact în situaţia PNŢCD. Dacă nu este atent , aceasta va fi drumul PNL-ului. Este un lucru grav pentru că are o istorie foarte importantă în această ţară", a mai spus Rareş Bogdan, legat de demisia Alinei Gorghiu de la conducerea Partidului Naţional Liberal. 

"PNL este un partid care a reformat România şi este inadmisibil ca liderii săi să ajungă în această situaţia. Alina Gorghiu a venit pe valul post-alegerii lui Klaus Iohannis şi a avut organizaţii puternice în teritoriu, însă cei care au salvat partidul la aceste alegeri nu sunt organizaţiile PNL, ci sunt organizaţiile foste PDL din Alba şi Cluj", a detaliat Rareş Bogdan.

Conform acestuia, la Timişoara, unde a candidat Alina Gorghiu, aceasta a primit o înfrângere usturătoare.

"Din păcate pentru PNL, cei care au tras au fost foştii PDL, iar voturile Partidului Naţional Liberal au fost luate de USR. Uniunea Salvaţi România a avut la Cluj 22%, fapt care era previzibil. USR a devenit depozitarul a 10% din voturile dreptei. Dacă Dacian Cioloş nu va veni la conducerea PNL, partidul nu va reuşit să facă decât cifra doi. Acum trebuie felicitat câştigătorul, adică Liviu Dragnea şi strategia sa care a funcţionat perfect în România", a încheiat Rareş Bogdan.

Lavinia Şandru: Este necesară o întâlnire între preşedinte şi Liviu Dragnea

Lavinia Şandru a insistat pe necesitatea ca preşedintele Iohannis şi liderul PSD să ajungă la o înţelegere pentru a desemna noul premier.

"Părerea mea este că e impedios necesară o rundă de întâlniri între Iohannis şi Dragnea, întâlnirea în urma căreia să se ţină cont de intenţia românilor care au mers la vot şi de o soluţie care să poată fie dată de această coabitare", a spus realizatoarea Realitatea TV.

Octavian Hoandră: Trebuie să se termine lupta românului contra românilor

Realizatorul emisiunii Realitatea Românească, Octavian Hoandră, a afirmat la Realitatea TV că ar trebuie să se termine lupta românului contra românilor. "E momentul să scoatem din societatea românească ura, duşmănia şi dezbinarea. Trebuie să reînvăţăm coabitarea şi construcţia. Trebuie să reconstruim România, trebuie să reconstruim şi partidele", a spus acesta.

Octavian Hoandră a mai spus că unele persoane ar trebuie să părăsească scena politică. "Trebuie reconstruit şi Partidul Naţional Liberal pentru a avea o opoziţie puternică", a completata acesta, explicând că şi PSD-ul trebuie să se reconstruiască şi să propune pentru Guvern o serie de oameni inteligenţi.

Conform acestuia, românul s-a săturat de "război".

Denise Rifai: PNL s-a rezentat la alegeri fără lideri

De asemenea, realizatoarea emisiunii Prime Time News, Denise Rifai, a afirmat la Realitatea TV că electoratul românesc este împărţiti în două zone. "Ceea ce am văzut este exact bazinul electoral tradiţional al PSD. Electoratul de dreapta a refuzat să voteze aşa ceva...PNL a pierdut catastrofal", a explicat acesta.

Denise Rifai a mai spus că Partidul Naţional Liberal s-a prezentat la aceste alegeri parlamentare fără lideri. "Dacian Cioloş nu este liberal, iar preşedintele Klaus Iohannis a făcut oricum foarte multe pentru a-i ajuta, însă electoratul a refuzat să voteze aşa ceva", a mai spus realizatoarea Realitatea TV, adăugând că USR a luat voturile PNL, voturi pe care oricum le pierdea.

"PSD are patru ani în care nu mai are voie să conducă aşa cum au făcut-o în ultimii ani", a mai precizat Denise Rifai.