Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rareş Bogdan: "Călin Popescu Tăriceanu va bloca urmărirea penală a lui Corlăţean"

Monday, 16 May 2016, 11:34 Sursă: REALITATEA.NET

"Ce se va întâmpla în continuare la Senat e simplu. Domnul Tăriceanu va bloca urmărirea penală a lui Corlăţean. Domnul Tăriceanu, care sfidează orice urmă de bun simţ şi orice acţiune care face parte din sistemul de justiţie, va mai da o palmă acestui lucru, nu e nimic nou. Dar un lucru important: chiar şi mai târziu se întâmplă un lucru normal şi firesc. Nu e normal să uităm ce s-a întâmplat în 2014, când a fost o palmă dată democraţiei româneşti", a comentat Rareş Bogdan la Realitatea TV.

Jurnalistul a arătat însă că atenţia trebuie îndreptată şi către ceilalţi "care au greşit" şi care "trebuie să plătească" pentru asta.

"Domnul Titus Corlăţean nu trebuie să fie un 'Acar Păun' pentru acele zile premergătoare zilei de 2 noiembrie, respectiv zilei de 16 noiembrie, zile cu semnificaţie extrem de importantă (...). Domnul Liviu Dragnea, şeful de campanie a lui Victor Ponta, omul care a dat două interviuri la o altă televiziune, în care a explicat că oamenii, la primul tur, au fost duşi cu autobuzul de la Paris la Londra. Omul care era vicepremier şi care era în strânsă legătură cu Titus Corlăţean în blocarea votului din diaspora - directorul general al MAI de la acea dată, doi dintre secretarii de stat de la acea dată, în afară de domnul Aurescu, care nu se ocupa de asta; de asemenea, Bodgan Stanoevici, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, chiar premierul Victor Ponta, care după ce i s-a sesizat acest aspect a spus că nu există această chestiune, că oamenii pot să-şi exercite dreptul de vot. Foarte important, preşedinta Biroului Electoral Central şi cei doi vicepreşedinţi, care au refuzat să deschidă secţii de vot suplimentare sau să mărească capacitatea în secţiile de vot existente. Acel lucru de atunci, acea ruşine înfiorătoare pentru un stat european, pentru un stat unde democraţia ar trebui să fie funcţională, nu poate să rămâne nepedepsit. Sunt lucruri grave, pentru care trebuie să plătească cei care au greşit", a explicat Rareş Bogdan.

DNA cere urmărirea penală a lui Corlăţean, în dosarul prezidenţialelor din diaspora. Prima reacţie

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut luni, 16 mai, sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale față de senatorul Titus Corlățean, fost ministru de Externe, în dosarul diaspora.

 
Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ