Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proteste organizate de PNL în toată ţară: Mii de oameni, în stradă

Monday, 20 November 2017, 20:46 Sursă: REALITATEA.NET

Peste 500 de liberali protestează, luni, în faţa Prefecturii Alba, faţă de ”Revoluţia fiscală” şi scandează ”Hoţii” şi ”Jos guvernul”. Între ei se află şi primarul din Alba Iulia, Mircea Hava şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, conform Mediafax.

Liberalii s-au întâlnit în faţa sediului PNL din Alba Iulia, de unde au plecat în marş spre Prefectura Alba, cu pancarte şi afişe pe care scrie: ”Doar împreună vom reuşi”, ”PSD cu Dragnea ne-au furat”, ”Păzea, gândim!”, ”PSD – ciuma roşie”, ”Euro – 4,62 de lei, benzina – 5,5 lei, puşcăriaşii ies, se scumpeşte gazul, curentul, alimentele, salariile cresc cu doi lei. În rest, toate bune”, ”Se vorbeşte în popor, Dragnea eşti un infractor”.

De asemenea, liberalii se manifestă zgomotos, cu fluiere şi vuvuzele şi scandează: ”PSD, ciuma roşie”, ”Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, ”Hoţii”, ”Mincinoşii”, ”Nu vom ceda şi vom câştiga” şi ”Jos Guvernul”.

De asemenea, liderul PNL, primarul Mircea Hava, a declarat, presei, că sunt decişi să înceapă protestele pentru tot ce s-a întâmplat, ”pentru toate OUG-urile care nu au avut nicio urgenţă”.

”Până acum nu am vrut să recurgem la proteste pentru că am crezut că discutăm cu oameni inteligenţi. Acesta este începutul dacă nu o să îşi revină”, a spus Hava.

La protest participă mai mulţi primari din judeţ, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

Primarii declară că vor pierde foarte mulţi bani din cauza prevederilor din noul Cod fiscal.

Ploieşti

Aproximativ 800 de membri PNL şi simpatizanţi sunt, luni, în faţa Prefecturii Prahova unde politicienii locali citesc moţiunea PNL “PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă.

Prim-vicepreşedintele PNL Ploieşti, Nae Alecsandri, a declarat, pentru Mediafax, că aproximativ 800 de membrii PNL şi simpatizanţi sunt în faţa Prefecturii Prahova, în centrul Ploieştiului. Anterior, Partidul Naţional Liberal filiala Prahova, a organizat Comitetul de Coordonare Extraordinar, iar la finalul sedinţei, în faţa Palatului Administrativ, începând cu ora 18.00, liderii PNL Prahova au început să citească moţiunea PNL “PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

“Se citeşte moţiunea în faţa Prefecturii Prahova. Este o acţiune pentru a trage un semnal de alarmă asupra întregii clase politice, să determine majoritatea parlamentarilor să susţină această moţiune”, a declarat Nae Alecsandri.

Târgu-Jiu

Aproximativ 300 de persoane, membri şi simpatizanţi ai PNL, au protestat luni, de la ora 17.00, în Piaţa Prefecturii Gorj. Mitingul nu a fost autorizat de reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu.

Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic, a fost desemnat să citească moţiunea, după care textul va fi înmânat reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Oamenii au strigat ”Jos Guvernul!”, ”Jos penalii!”, ”Jos ciuma roşie!”.

”Acţiunea face parte din campania de informare lansată de PNL în scopul determinării tuturor parlamentarilor, indiferent de culoare politică, să voteze pentru adoptarea moţiunii de cenzură şi demiterea Guvernului Tudose”, au precizat reprezentanţii PNL Gorj.

Bistriţa

Aproximativ 300 de protestatari, membri PNL şi susţinători, au pornit în marş, luni, din faţa sediului PNL până la Prefectura Bistriţa.

Oamenii strigă ”Hoţii”, ”Nu vă fie frică, PSD-ul pică”, ”Jos penalii”, ”Jos Dragnea”, ”România, trezeşte-te”, ”Jos PSD”, ”DNA să vină să vă ia”.

Sibiu

Şi la Sibiu sunt peste 300 de oameni care au pornit pe jos, în marş, de la sediul PNL şi s-au oprit la Prefectură, unde citesc textul moţiunii de cenzură. Oamenii striugă ”Hoţii”, ”PSD, ciuma roşie” sau ”Dragnea, nu uita, ţara asta nu-i a ta”.

În fruntea liberalilor din Sibiu sunt lideri locali, între care vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marcel Luca şi vicepreşedintele PNL, Virgil Popa.

Galaţi

La Galaţi sunt aproximativ 1.200 de oameni la mitingul organizat de PNL. Este vorba despre membri de partid dar şi despre cetăţeni nemulţumiţi de măsurile PSD în domeniul fiscal şi în cel al justiţiei.

Protestatarii au venit din oraş şi din comunele din judeţul Galaţi. La ora 18.00 ei s-au strâns în faţa Prefecturii.

În timpul mitingului au fost scandate lozinici antiguvernamentale şi a fost citit un rezumat al moţiunii de cenzură „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

Arad

Aproximativ 500 de persoane au participat, luni seara, la protestul organizat de PNL în faţa Primăriei Arad, fiind citite câteva rânduri din moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Cei aproximativ 500 de manifestanţi s-au adunat, luni seara, în faţa Primăriei Arad, pentru a participa la protestul organizat de PNL împotriva Guvernului.

Preşedintele organizaţiei municipale Arad, Sergiu Bîlcea, a declarat că membrii PNL au ieşit în stradă nemulţumiţi fiind că judeţul va pierde 35 de milioane de euro anul viitor, în urma modificărilor aduse Codului Fiscal.

Craiova

Aproximativ 300 de persoane, membrii PNL şi simpatizanţi, au susţinut, în faţa Prefecturii Dolj, moţiunea de cenzură împotriva guvernului PSD-ALDE.

„Cod Roşu, opriţi dezastrul", „Îndrăzneşte să crezi că şi-au bătut joc de votul tău” sau „PSD=Statul paralel, sunt doar câteva dintre mesajele afişate de liberalii din Dolj.

Protestatarii au citit textul moţiunii, au fluierat şi huiduit.

De asemenea, aproximativ 100 de protestatari s-au strâns şi în faţa Prefecturii Olt.

Cluj

Peste 200 de liberali au strigat „Jos Guvernul PSD”, „Demisia” şi „PSD, ciuma roşie”

Peste 200 de membri ai PNL protestează, luni seară, în faţa Prefecturii Cluj cerând demisia Guvernului Tudose, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, citind o sinteză a moţiunii de cenzură depusă în Parlament.

Participanţii la protestul PNL s-au adunat, luni, în jurul orei 18, în faţa Prefecturii Cluj, având parcarde cu mesaje precum „PSDragnea bagă mâna adânc în buzunar să ne ia şi ultimul ban”, „Scapă România de năpasta PSDragnea”, „Majorări de doi bani, ca să scape de bulan”, „PSDragnea în campanie mumă, la putere ciumă”, „Îndrăzneşte să crezi că şi-au bătut joc de votul tău”. Ei au scandat „Demisia”, „PSD, ciuma roşie” şi „Jos Guvernul PSD”.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ