PRO România nu votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

Friday, 17 January 2020, 23:19 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

„Noi am anunțat mereu că susținem alegerea primarilor în două tururi. PRO România nu votează o moțiune împotriva unei legi care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Însă dacă PNL își dorea primari în 2 tururi ar fi dat ieri OUG, pentru care nu ar fi trebuit sa fie depusă moțiune  de cenzură în Parlament sau să fie atacată la CCR. Astfel, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi a dat posibilitatea PSD să depună moțiune de cenzură sau să atace legea la CCR.

Am discutat cu Orban si cu ceilalti lideri de grup după învestirea guvernului să dea atunci OUG pe două tururi. Nu au vrut.

Cât privește Consiliul Județean, am rămas pe vremea lui Dăncilă, la vot pentru baroni.  La CJ au lăsat sistemul de vot al PSD”, a  spus Victor Ponta, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-18 06:06:41
Si cine plăteste smecheria asata cu poporul alege din 2 nu din 27 ?

E normal,de la 48 încoace ,PNL e cu poporul,orice discurs public se referă la popor.In cazul pimarilor poporul se pronunță făra partide.Intradevăr ,daca sunt 27 de candidați la un post de primar,poporul definit de PNL,alege ,democratic, unul,potrivit majorității simple.Da ce asta e democcratie ?Democratie insemnaă ca după vot ,partidele se coalizeazp si unii renunăță că n-au incotro la candidatul perdant si se raliază cu candidatul vecinului mai bun.Si poporul e mobilizat ,cu e-meiluri din vest ,cu telefonul ,cu sedinte de grup ,tinute la restaurante de lux,sa aleagă pe cel mai bun ,dar nu din cei 27 si din cei 2.

Alte articole din: Ultimele Stiri