Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primarul comunei Drăguţeşti, condamnat la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Monday, 29 September 2014, 10:33 Sursă: REALITATEA.NET

Edilul a primit ca pedeapsă complementară interzicerea dreptului de a alege sau de a fi ales în funcţii elective publice, precum şi dreptul de a ocupa o funcţie, implicând exerciţiul autorităţii de stat,  informează Adevărul. Totodată, pentru că și-a recunoscut fapta, pentru care a fost trimis în judecată, a beneficiat de reducerea cu o treime a pedepsei, potrivit codului de procedură penală. 
Vasile Moșoiu a fost trimis în judecată, anul trecut, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, întrucât, ar fi vândut, în anul 2008, Primăriei Drăguţeşti, în fruntea căreia se afla de puţin timp, un teren, printr-un intermediar, în urma tranzacţiei încasând suma de 22.000 de euro. Mai exact, Consiliul Local Drăguţeşti, în care Vasile Moşoiu era, la vremea respectivă, consilier local, a aprobat un proiect de alimentare cu apă şi reţea de canalizare, iar studiul de fezabilitate a stabilit că staţia de epurare a apei menajere trebuie amplasată în satul Cârbeşti. Între timp, Moşoiu a fost ales primar şi, cum deţinea un teren în suprafaţă de 10.000 metri pătraţi în localitatea Cârbeşti, s-a hotărât să vândă 3700 metri pătraţi primăriei pe care conducea. Mai departe, edilul a iniţiat un proiect de hotărâre, pentru cumpărarea terenului pe care-l deţinea.
Însă, pentru că nu putea să cumpere terenul de la el, primarul Moşoiu a apelat la un intermediar, Alexandru Croce, un avocat din Motru, căruia i-a vândut terenul, care, ulterior, a fost achiziţionat de primărie.
Mai multe pe Adevărul.
  

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ