Premierul Ludovic Orban, față în față cu Denise Rifai. "Cu Dăncilă nu avem ce să discutăm"

Monday, 18 November 2019, 19:19, Sursă: Realitatea.NET

Premierul Ludovic Orban a fost prezent luni seara la Realitatea Plus, într-un dialog cu Denise Rifai la emisiunea "Legile Puterii". VEZI MAI JOS emisiunea integrală.

Adaugă părerea ta

Ludovic Orban a fost întrebat din startul emisiunii dacă respingerea dezbaterii cu Viorica Dăncilă este o idee bună pentru candidatul PNL, Klaus Iohannis.

"E o decizie foarte bună. Ce să discuți cu doamna Dăncilă? Mi se pare inutilă o astfel de ... nici nu poți să-i spui dezbatere. Să ne coborâm la nivelul minciunilor gogonate ale PSD? Au dat lista spitalelor pe care le închidem. Mint cu nerușinare, că tăiem pensii, salarii, sunt nebunii, inepții fără margini
Ce să vorbești cu ei? Să-și consume timpul...", a spus Orban în startul emisiunii.

"Nu cred că va veni (n.r. Viorica Dăncilă, la dezbaterea de marți). Poate să stea în public, ce să facă? Nu poți să intri în casa cuiva fără să fii invitat. Nu cred că se va pune în această situație penibilă", a mai spus premierul României.

"Cu Dăncilă nu avem ce să discutăm. Doamna Dăncilă continuă să iasă și să citească. Iohannis a ieșit cu discurs liber, a răspuns la orice întrebare. Sunt total de acord cu poziția președintelui, nu avem ce să discutăm cu candidatul PSD. PSD a arătat în toți acești 30 de ani cine este...", a mai spus Orban.

Potrivit șefului PNL, prezența la vot în turul II va fi egală cu cea din turul I, dar prezența de 47 procente nu este una reală, fiind greu să-i scoți din registrul votanților pe cei care muncesc în străinătate. "În realitate, au drept la vot cam 14 milioane de oameni în România, nu 18 milioane. A existat interes pentru alegerile prezidențiale și în diaspora a fost la fel".

Înregistrarea integrală a emisiunii AICI

Premierul Ludovic Orban a făcut, luni, mai multe anunțuri importante - de la oportunitatea unui salariu minim nediferențiat, până la schimbări ale unor șefi din instituții aflate în subordinea Guvernului.

Ludovic Orban a confirmat că salariul minim pe economie va creşte de la 1 ianuarie. Şeful Executivului a explicat că urmează să fie stabilit şi cuantumul majorării, pe baza unui studiu de impact şi a consultării cu partenerii. Mai mult, Orban a precizat că, de anul viitor, trebuie să se renunţe la salariul minim diferenţiat.

Ludovic Orban a mai anunțat luni că președintele Casei de Pensii va fi schimbat.

„Sunt întârziate faţă de termen (n.r. – dosarele). Cu siguranţă vom decide înlocuirea preşedintelui Casei de Pensii şi mai ales un proces de modernizare a Casei de Pensii, care este complet neadaptată secolului XXI, fiind necesară o fluidizare a procedurilor, este necesară o digitalizare şi o creştere a calităţii serviciilor către pensionari”, a afirmat Ludovic Orban.

Un alt anunț făcut public luni: Nicolae Cristian Stănică este noul președinte al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, conform unei decizii a prim-ministrului publicată în Monitorul Oficial. Fostul șef al instituției cu rol-cheie în planurile guvernării PSD era Ion Ghizdeanu.

Comentarii Existente
2019-11-18 19:41:35
Paine si circ in Romanica

Majalaua in direct.

Alte articole din: Ultimele Stiri