Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PONTA şi-a lansat candidatura pentru COTROCENI: "Am convingerea că în noiembrie o să câştigăm"

Tuesday, 29 July 2014, 16:22 Sursă: REALITATEA.NET

"Eram cu toţii pregătiţi ca acum să îmi lansez candidatura pentru cea mai importantă funcţie a ţării. Dumnezeu aşează întotdeauna lucrurile mult mai bine decât noi. Eu mi-am lansat deja candidatura pentru a fi preşedintele românilor la Novaci, la Bengeşti, alături de oameni care, de fapt, reprezintă România adevărată. Mi-am lansat candidatura fără să îmi programez în acest fel alături de jandarmi, pompieri care îi ajută pe oameni la nevoie", şi-a început Ponta discursul.

"Am azi convingerea că în noiembrie o să câştigăm. Am convingerea că aşa va arăta mandatul meu de preşedinte, cum a fost ziua de azi: cu probleme, cu necazuri, alături de oameni, reparând lucruri. Dacă e aşa, sunt pregătit pentru 5-10 ani în care să facem în România tot ce nu s-a făcut de mult timp. Pentru asta vă cer sprijinul, pentru acest proiect naţional de care România are nevoie după 10 ani de dezbinare, ură. Nu întâmplător acest proiect este lansat exact la doi ani după ce 7,4 milioane de români au mers la vot şi şi-au spus dorinţa cea mai importantă, aceea de a opri un regim politic, un regim care le-a distrus vieţile, le-a minţit, i-a cotropit cu corupţie. Dacă azi, la doi ani după, constatăm că doi ani din viaţa acestei ţări au fost furaţi, s-au pierdut, vă rog să fiţi alături de bine ca următorii ani să reprezinte schimbarea de acum doi. Cred că putem face dreptate până la capăt pentru cei care acum doi ani au votat pentru sfârşitul regimului Băsescu.", a mai spus Ponta.

"Îmi doresc infinit mai mult decât să fiu preşedintele României să fiu preşedintele românilor. Cred că am avut în ultimii ani un preşedinte care a fost preşedintele împotriva românilor", a mai declarat Ponta.

Pe scaunele Sălii Polivalente din Craiova, invitaţii au găsit un pliant cu sloganul "România puternică".

Broşura debutează cu un atac al lui Victor Ponta la adresa lui Traian Băsescu, precum şi cu explicarea motivului pentru care data de 29 iulie a fost aleasă pentru desfăşurarea Consiliului Naţional.

"Acum doi ani, pe 29 iulie, 7,4 milioane de români au decis oprirea Regimului Băsescu. Au urmat momente succesive când, prin votul românilor, colaboratorii săi au fost îndepărtaţi de la putere. Dar, deşi cetăţenii i-au spus în toate formele că nu-l mai vor, Traian Băsescu este acum mai aproape ca niciodată de o revenire la putere - direct şi prin intermediari", precizează Ponta.

El arată, în broşură, că schimbarea până la capăt nu înseamnă doar "dispariţia" lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, ci înseamnă "curajul de a schimba tot ce a mers rău în aceşti 10 ani şi de a propune un model nou de preşedinte - unul bazat pe echilibru şi decenţă, de a uni societatea în jurul ideii de România puternică".

La Consiliul Naţional al PSD, participă 6.000 de social-democraţi, veniţi din toată ţara, fiecare filială judeţeană fiind reprezentată de câte 150 de reprezentanţi, potrivit mediafax.ro.

Reuniunea e programată să se desfăşoare pe parcursul a două ore, în care vor ţine discursuri primarul Craiovei, vicepreşedinte al PSD, Lia-Olguţa Vasilescu, dar şi preşedinţii PC şi UNPR, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea. Social-democraţilor reuniţi la Craiova li se va adresa şi Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD şi şef al campaniei lui Victor Ponta. Reuniunea va fi încheiată de discursul lui Victor Ponta.

La începutul lunii iulie, la Orăştie, Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD, reunit în şedinţă informală, a stabilit că partidul va avea un singur candidat la funcţia de preşedinte al României, în persoana lui Victor Ponta, potrivit informaţiilor neasumate oficial de liderii partidului.

Victor Ponta, între "micul Titulescu" și "Pisicuț". Ponta devine oficial candidat la prezidențiale

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ