Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul a adoptat ordonanța privind migrația aleșilor locali. Ponta: "Trebuie să facem dreptate!"

Thursday, 28 August 2014, 12:22 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, la începutul şedinţei de guvern, că îşi asumă OUG privind migraţia primarilor pentru că trebuie "să se facă dreptate".

"Trebuie să deblocăm activitatea administraţiei locale şi să facem şi un pic de dreptate. Toţi primarii din 2012 au fost aleşi cu USL, avându-i alături pe Ponta şi Antonescu, iar acum s-au trezit cu Blaga şi Iohannis”, a spus Victor Ponta.

Totodată, premierul a declarat că termenul în care aleşii locali îşi pot alege partidul va fi de 45 de zile, şi nu de 10.

Anterior, Ambasada SUA la Bucureşti şi-a exprimat îngrijorarea faţă de ordonanţa privind migraţia aleşilor locali şi momentul ales pentru adoptarea legii.

AMBASADA SUA reacționează față de MIGRAŢIA PRIMARILOR: Suntem îngrijorați de momentul ales

"Am auzit argumente pro şi contra ordonanţei propuse cu privire la aleşii locali. Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate", se arată într-o declaraţie a Ambasadei SUA remisă, joi, agenţiei MEDIAFAX, înaintea începerii şedinţei de Guvern.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ