Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PNL-ul începe curăţenia. Liberalii vor să se descotorosească de nume grele din vechea gardă

Monday, 07 December 2015, 11:16 Sursă: REALITATEA.NET

PNL pregăteşte o reformă la capitolul imagine înainte de a intra în anul electoral 2016. Liberalii vor să-i treacă în umbră pe actualii co-secretari generali ai partidului, Marian Petrache şi Gheorghe Flutur.

Potrivit unor surse din PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga le-au cerut celor doi secretari generali să demisioneze în această săptămână, însă nici Petrache şi nici Flutur nu acceptă mazilirea de catifea.

„Sper să înţeleagă şi să demisioneze, e mai elegant aşa. De Flutur nu ştiu, dar sigur îl convinge Blaga, însă Petrache al nostru nici n-a vrut să audă. Totuşi, am discutat cu el zilele trecute şi părea resemnat. Sper să nu ne facă vreo surpriză“, a spus un vechi liberal pentru „Adevărul“.

Conducerea PNL speră să aibă demisiile celor doi pe masă înainte de Consiliul Naţional, for de conducere care se reuneşte vinerea viitoare, pentru a-l putea vota în linişte pe noul secretar general. Numele său este deja cunoscut: Ilie Bolojan, primarul Oradei.
Astfel, liberalii renunţă la cotutela funcţiei de secretar general şi vor alege un singur om, agreat atât de vechiul PNL, cât şi de vechiul PDL.

„Va fi un semnal de unitate. Trebuie să pregătim alegerile, că timpul zboară şi imediat vine campania. Iar Petrache şi Flutur sunt buni organizatori, dar nu erau acceptaţi de toate filialele. Pe Petrache nu-l sufereau pedeliştii, pe Flutur îl interesau doar cei din PDL“, au spus aceleaşi surse.

Ilie Bolojan este la al doilea mandat de primar al Oradei, a fost secretar general al Guvernului Tăriceanu şi este văzut în PNL ca un mic Iohannis. „Eu îl ştiu bine pe Bolojan, ăsta-i neamţ după comportament. Este o minte limpede, un tip curat, echilibrat şi foarte corect. Tace şi face. Când a fost secretar la Guvern a anulat toate permisele de acces la Palatul Victoria. În fiecare zi era plin de oameni de la partide acolo, s-a enervat şi a spus: «Gata, de azi să fie linişte!»“, a spus un alt lider liberal pentru „Adevărul“.

Surse din PNL susţin că Teodor Atanasiu şi Anca Boagiu îşi numără şi ei zilele la conducerea PNL Bucureşti. În timp ce Anca Boagiu nu s-a mai implicat în ultima vreme fiind supărată că PNL nu a susţinut-o pentru a obţine un loc de vicepreşedinte al PPE, Teodor Atanasiu este unul dintre marii sforari ai PNL, omul care controlează echipa de consilieri liberali de la Primăria Capitalei. Spre exemplu, Atanasiu a venit cu propunerea ca PNL să nu-şi asume interimatul Primăriei după ce Sorin Oprescu şi-a pierdut funcţia, apoi tot Atanasiu a comandat debarcarea lui Stefănel Marin (UNPR) după numai 70 de zile şi instalarea unui consilier PNL – Răzvan Sava – în fruntea Bucureştiului.

Însă nu toţi liberalii cred în planul de reformare propus de conducere. „Mi-e frică să nu înceapă reforma mâine şi să se termine poimâine. Flutur şi Petrache vor face acum pasul în spate, dar tot în linia întâi vor fi. Flutur va candida la CJ Suceava, iar Petrache se visează ministru sau din noi preşedinte la CJ Ilfov. Iar Atanasiu şi Boagiu nu cred că nu vor mai fi pe liste la parlamentare. Sper să mă înşel“, a spus unul din liderii liberali din teritoriu.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ