Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PNL: PMP și PSD, Alianța Baronilor Alb-Roșii, în spatele falsului conflict Băsescu-Ponta

Tuesday, 27 May 2014, 16:25 Sursă: Mediafax

”Românii au primit astăzi cea mai bună dovadă că aşa-zisul conflict între Victor Ponta şi Traian Băsescu este unul fals, pur mediatic, fiind creat doar pentru obţinerea facilă de voturi pe bază de circ şi de manipulare a maselor insuficient informate. În realitate, cei doi se înţeleg foarte bine sau cel puţin la fel de bine pe cât au făcut-o astăzi partidele pe care le conduc sau le-au creat, PSD şi PMP. Cele două partide au dovedit în Parlament, prin vot, că au o colaborare foarte strânsă, acest fapt fiind uşurat probabil şi de vechea şi statornica relaţie de prietenie personală între Victor Ponta şi Elena Udrea, începută din perioada 2000-2004”, susține Pocora, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al PNL susține că PSD și PMP ”s-au înţeles perfect, din nou, într-un demers comun, făţiş antieuropean, împiedicând prin vot o acţiune solicitată de justiţie împotriva unui parlamentar PMP”.

Pocora susține că respingerea solicitării DNA a arestare preventivă a deputatului Florin Popescu aduce ”o nouă bilă neagră în raportul MCV”.

”Observăm stupefiaţi cum partidul baronilor roşii - PSD - a început să facă transfer de know-how înspre micuţul PMP în materie de apărare a corupţilor şi baronilor din partid de mâna lungă a justiţiei. Astfel, parlamentarii din coaliţia majoritară şi „reformatorii” din PMP au format, astăzi, Alianţa Baronilor Alb-Roşii, pe axa Udrea-Ponta, votând în Parlament împotriva cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PMP Florin Popescu”, mai susține purtătorul de cuvânt al PNL, care precizează că deputații PNL au votat în favoarea solicitării DNA.

Plenul Camerei a respins, marţi, cererea privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, fiind exprimate 224 de voturi "împotrivă" şi 78 "pentru".

Deputaţii s-au pronunţat prin vot secret cu bile asupra cererii privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu.

Din totalul celor 401 deputaţi, la votul asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a lui Popescu au fost prezenţi 302 deputaţi.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ