Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal pe Legea Educaţiei. PNL face plângere penală: Semnătura lui Dumitru Oprea, falsificată

Monday, 19 September 2016, 13:05 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE. Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a spus la Realitatea TV că va face o anchetă în acest caz, la Comisie.

"Este în dreptul lor să facă amendamente şi să ajungă în plen, unde se votează sau nu. Amendamentul este semnat de preşedintele Comisiei şi de secretarul comisiei. Cine a semnat, nu ştiu să vă spun. Eu am semnat pentru preşedinte, după am plecat după aceea", a precizat aceasta, adăugând că acest amendament nu blochează concursurile pentru posturile de director de şcoli. "Nu eu decid blocarea concursurilor", a completat Ecaterina Andronescu.

Conducerea PNL a făcut această recomandare în contextul în care Dumitru Oprea susţine că nu a participat la şedinţă şi nu a semnat raportul privind iniţiativa PSD pentru amânarea concursurilor de directori de şcoli.

UPDATE. Alina Gorghiu: PNL va face plângere penală pentru a se descoperi cum e posibil ca în Senatul României să se falsifice o semnătură

"S-a discutat despre subiectul examenelor pentru directorii de școli. Tema, foarte importantă, a fost dezbătută cu toți colegii mei din Comisia de educație. Concluziile sunt două. Una că o să solicităm întoarcerea proiectului la comisie pentru a putea să se lămurească exact despre ce e vorba și cum poate fi împiedicat acest proiect. Și, doi, evident că PNL va face plângere penală pentru a se descoperi cum e posibil ca în Senatul României să se falsifice o semnătură. Vorbim despre Senatul României 2016, falsificări de semnături pentru a menține o stare de politizare în tot ce înseamnă școlile din România", a declarat Alina Gorghiu, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

Aceasta a adăugat că plângerea penală va fi depusă de grupul de la Senat.

"Cei de la Senat, cei de la Comisia de educație sunt cei care ne-au sesizat cu acest fals în acte publice, fals într-un raport. Nu a fost pe ordinea de zi proiectul, nu a fost semnat de secretarul comisiei, nu a fost semnat de vicepreședintele comisiei", a completat Gorghiu.

PNL va cere şi retrimiterea la Comisia de învăţământ a iniţiativei menţionate.

Senatorul PNL Dumitru Oprea a declarat, vineri, pentru Mediafax, că nu a semnat raportul privind iniţiativa PSD pentru amânarea concursurilor de directori de şcoli, insistând că proiectul a fost discutat fără a fi pe ordinea de zi a comisiei de învăţământ. "Pe ordinea de zi a şedinţei din 14 septembrie nu a figurat aşa ceva. Eu nu am participat la acea şedinţă. (Nu ştiu-n.r.) cum au procedat că a apărut că eu am semnat în dreptul secretarului. Nu ştiu cine a semnat, dar este treaba altora să identifice cine a făcut păcatul acesta. M-a deranjat că pe o propunere legislativă care viza un articol de lege privind orientarea profesională a tinerilor s-a venit cu un alt articol de lege care să stopeze concursul. Asta este mai gravă decât orice altă nebunie făcută de ei", a declarat senatorul PNL Dumitru Oprea, adăugând că speră că iniţiativa PSD va fi blocată de plenul Senatului, for decizional.

El a afirmat că modificarea adusă Legii Educaţiei este "foarte gravă". "Eu sper că înţelepciunea cea de pe urmă va opera că aşa ceva nu o să mai treacă atât de lejer. La Camera Deputaţilor nu exista decât articolul privind orientarea profesională a tinerilor, iar la Senat s-a venit cu un alt articol care face pulbere ordinul ministrului vizând organizarea concursurilor de directori şi directori adjuncţi. La Camera Deputaţilor subiectul nu a fost discutat", a explicat senatorul PNL.

Comisia de Învăţământ a Senatului, condusă de Ecaterina Andronescu, a introdus o modificare legislativă pe Legea Educaţiei prin care ar putea fi amânate concursurile pentru posturile de directori din şcoli, până vara viitoare, deşi ministerul a programat competiţia pentru această toamnă.

Amendamentul a fost adus unui proiect de lege care nu are nicio legătură cu managementul şcolilor. Este vorba de PLX 127/2016, iniţiat de deputatul PSD Andrei-Valentin Sava, care vizează modificarea art 352 alin.(1) din legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011, unde este reglementată consilierea în carieră a elevilor.

Contactată de Mediafax, Ecaterina Andronescu a confirmat existenţa modificării legislative: "Există o asemenea lege în Parlament, dar nu ştiu când se va vota, când o să o pună pe ordinea de zi Biroul permanent al Senatului". Întrebată cum şi de ce a introdus amendamentul pe lege, Ecaterina Andronescu nu a mai comentat şi nici nu a mai putut fi contactată telefonic până la ora publicării articolului.

Băsescu: Ecaterina Andronescu "se zbate cu toată energia" să menţină controlul politic asupra şcolilor

Traian Băsescu consideră că Ecaterina Andronescu "se zbate cu toată energia, sub privirile îngăduitoare ale partenerilor săi din fruntea sindicatelor şi cu susţinerea publică a lui Liviu Dragnea, să menţină controlul politic asupra şcolilor, prin blocarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori ai şcolilor".

"Legea nr. 1 din 2011 sau Legea Educaţiei Naţionale, elaborată sub conducerea Profesorului Mircea Miclea şi susţinută de Ministrul Daniel Funeriu a fost soluţia modernizării învăţământului românesc. Ea punea capăt imposturii, incompetenţei, furtului intelectual şi politizării din sistemul de educaţie, în timp ce elevul şi studentul erau aşezaţi în centrul sistemului de învăţământ. A fost o lege care dădea României şansa de a-şi asigura generaţiile de specialişti necesari în deceniile următoare", consideră fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu.

"Pentru a nu fi masacrată în Parlament, guvernul Emil Boc şi-a asumat raspunderea pe această lege.

Dar retrograzii au găsit soluţii: nu mai puţin de 26 de legi iniţiate de Parlament sub conducerea doamnei Ecaterina Andronescu şi Ordonanţe de Urgenţă emise, în principal, de Guvernul Ponta au schimonosit pur şi simplu legea, readucând sistemul de educaţie sub controlul mafiilor şi al politicului, sub privirile aprobatoare şi îngăduitoare ale liderilor sindicali.

Astăzi, harnica doamnă Ecaterina Andronescu se zbate cu toată energia, sub privirile îngăduitoare ale partenerilor săi din fruntea sindicatelor şi cu susţinerea publică a lui Liviu Dragnea, să menţină controlul politic asupra şcolilor, prin blocarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori ai şcolilor.

Ar fi un câştig pentru elevi dacă domnul Ministru Mircea Dumitru ar merge înainte, dînd o şansă elevilor şi o palmă peste ceafă mafiei din educaţie", a mai scris fostul preşedinte Traian Băsescu, pe Facebook.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ