Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PNL atacă la Curtea Constituțională "legea Big Brother"

Tuesday, 23 December 2014, 17:22 Sursă: REALITATEA TV

"Cei 69 de deputați aparținând PNL care și-au exercitat dreptul de a sesiza CCR consideră că această lege încalcă grav democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățeanului. Un angajat al unui serviciu de informații sau al MAI se poate duce la orice proprietar sau adminstrator de rețele, să spunem, la administratorul unei rețele de bancă sau la o societate privată sau, de ce nu, la o instituție publică, și poate primi, în baza acestei legi, acces fără mandat din partea unui judecător, așa cum prevede legea de astăzi, acces la toate informațiile care există în calculatorul oricărui angajat, care are calculator conectat în rețeaua respectivă", a afirmat vicepreședintele PNL.

Astfel, Ludovic Orban a subliniat că "această nouă tentativă a Guvernului Ponta" reprezintă "o gravă încălcare a democrației și o gravă încălcare a drepturilor fundamentale ale cetățeanului român".

"După opinia mea, această nouă tentativă a Guvernului Ponta, de a încerca să permită serviciilor de informații și unor instituții, de autoritate, cum mai sunt MApN să intre cu bocancii în viața privată a cetățeanului român reprezintă o gravă încălcare a democrației și o gravă încălcare a drepturilor fundamentale ale cetățeanului român. Avem convingerea că această instituție fundamentală a statului român, CCR, va declara neconstituționalitatea și acestei legi", a mai spus Ludovic Orban.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ