Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PMP îi cere demisia lui Cristian Preda din Parlamentul European

Thursday, 05 March 2015, 19:14 Sursă: REALITATEA.NET

"PMP solicită demisia de onoare a domnului Cristian Preda din Parlamentul European, pentru a lăsa loc următorului clasat pe listele Partidului Mișcarea Populară. (...) Domnul Cristian Preda a câștigat primul mandat de europarlamentar cu sprijinul PDL, după care a început să critice partidul care l-a trimis în Parlamentul European", precizează PMP.

Referitor la recentele declarații ale lui Cristian Preda, reprezentanții PMP precizează că acesta a fost exclus, din partid, iar contestația la decizia de excludere a fost respinsă de Comisia de Arbitraj și Integritate.

"PMP a repetat același comportament. După ce s-a văzut cu un mandat în Parlamentul European, a adus jigniri publice grave partidului și membrilor, cu efortul cărora a obținut această poziție importantă la Bruxelles", se precizează în același comunicat. 

În schimb, într-o postare pe Facebook, Cristian Preda a afirmat că asocierea PMP cu PP-DD este "scandaloasă".

"Deși nu mai sunt membru al PMP, consider că asocierea acestui partid cu PP-DD e scandaloasă. Ca membru al Partidului Popular European (PPE), am solicitat afilierea PMP la PPE, definitivată în toamnă, în condițiile în care lista pe care am condus-o la europene a trimis doi deputați în Parlament. După arestarea Elenei Udrea, deși fusesem exclus din partid, mi s-a reproșat prezența PMP în familia populară, fiindcă în programul nostru figura lupta cu corupția. Acum, partidul al cărui președinte e în arest preventiv, sub suspiciunea de corupție, alege să se asocieze cu o formațiune populistă al cărei fondator a fost condamnat definitiv pentru șantaj. E evident că valorile PPE sunt călcate în picioare", a declarat Cristian Preda.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ