Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Petru Filip: Decizia Ungariei privind construirea unui gard la granița cu România pune paie pe foc

Tuesday, 15 September 2015, 19:54 Sursă: REALITATEA.NET

"Un astfel de gard nu are, după părerea mea, decât o valoare simbolică, nicidecum de oprire fizică a imigranților dacă s-ar pune problema, lucru care s-a văzut și în cazul gardului făcut între Ungaria și Serbia. Nu cred că asta este soluția. Soluția va fi tot cea legată de instituțiile europene și de modul în care structurile de decizie comună la nivelul Uniunii vor hotărî referitor la această problemă. (...) Un astfel de gard între două țări membre ale UE nu va face decât să dea apă la moară discursurilor de tip naționalist și care nu cred că, în acest moment, pe lângă toate celelalte probleme care oricum sunt, este o soluție, ci din contră — pune paie pe foc. Este o decizie teribilistă luată de guvernul maghiar", a susținut Filip.

MAE român: Intenția Ungariei de a ridica un gard la granița cu România, un gest incorect

 Mai mult, precizează Petru Filip, autoritățile de la București ar trebui să poarte o discuție cu reprezentanții Executivului de la Budapesta pe acest subiect.

"În cazul acesta, nu știu ce ar putea să facă România, decât să aibă o discuție cu Guvernul maghiar", a adăugat senatorul PSD.

Ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, a anunțat, marti, că Executivul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la granița cu România a gardului, pe care îl construiește la frontiera cu Serbia, pentru a face față unei eventuale schimbări a rutei folosite de migranți, transmit MTI și Reuters.

''Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la granița ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraționiste în direcția României'', a spus șeful diplomației ungare, într-o conferință de presă.Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ