Orban vrea ridicarea MCV după discuțiile de la Bruxelles

Thursday, 09 January 2020, 14:28 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Închiderea Mecanismului de Cooperare şi Verificare va depinde de ceea ce se întâmplă în România, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă la sediul Reprezentanţei Permanente a României la UE.

El a adăugat că nu a vorbit cu înalţii oficiali europeni despre situaţia Secţiei speciale pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

"În privinţa Mecanismului de Cooperare şi Verificare, am exprimat determinarea noastră de a transpune recomandările cuprinse în cadrul raportului anual şi convingerea noastră că România va respecta toate standardele şi bunele practici de la nivelul european în domeniul Justiţiei", a afirmat şeful Executivului.

Prim-ministrul a spus că depinde de România încheierea MCV: "Asta va depinde de noi. Comisia Europeană, în mod evident, are o altă atitudine faţă de oficialităţile de la Bucureşti şi faţă de Guvernul nostru şi faţă de preşedintele României. Înţelege foarte clar că a avut loc o schimbare benefică la Bucureşti, dar, până la urmă, închiderea Mecanismului de Cooperare şi Verificare va depinde de ceea ce facem noi în România".

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri