Orban îi cere lui Băsescu să publice și discuțiile de la semnarea pactului de coabitare

Saturday, 19 July 2014, 16:57, Sursă: REALITATEA.NET

Vice-președintele PNL Ludovic Orban îi solicită șefului statului să dea publicității și discuțiile care au avut loc la Cotroceni privind semnarea pactului de coabitare, precum și negocierile privind împărțirile funcțiilor de procurori în marile Parchete.

Adaugă părerea ta

''Președintele Traian Băsescu, continuând, împreună cu premierul Victor Ponta, circul politic, a difuzat zilele trecute înregistrarea dialogului purtat, la Cotroceni, pe tema reduceri CAS. Se poate trage ușor concluzia că, în acest fel, președintele a decis că, în principiu, convorbirile purtate în sediul instituției prezidențiale pot intra în patrimoniul național. De aceea, solicit în mod insistent Administrației Prezidențiale, în temeiul legii liberului acces la informațiile de interes public, să facă publice de urgență înregistrările a două momente importante din istoria recentă. Este vorba, în primul rând, de semnarea pactului de coabitare împreună cu domnul Victor Ponta și discuțiile care s-au purtat cu acest prilej și, în al doilea rând, de modul în care, la Cotroceni, au fost negociate și împărțite funcțiile de procurori în marile Parchete'', spune Orban, într-un comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.

El adaugă că în ceea ce privește cea de-a doua înregistrare, însuși președintele Traian Băsescu s-a referit zilele trecute la acest moment ''făcând precizarea că a fost o înțelegere care nu trebuia făcută și că, în jurul împărțirii puterii în Parchete s-a purtat un dialog urât''.