Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban: Cine negociază cu Tăriceanu, să plece din PNL. Predoiu: Începem opoziţia înainte de Congres

Sunday, 18 December 2016, 23:09 Sursă: REALITATEA.NET

Predoiu a declarat, la Realitatea TV: "Nu am astfel de informaţii şi nu există niciun subiect între cele vehiculate de presă.

Ceea ce ne preocupă acum e să relansăm partidul şi să ne revenim după acest şoc al alegerilor. E momentul să ne punem pe treabă: concret, să începem să facem opoziţie după ce va fi numit Guvernul. Fiecare ministru să aibă un om care să îi urmărească activitatea şi să îi taxeze greşelile. Să existe numeroase intervenţii.

A fost greu faptul că am scris un program bun, dar că PSD-ul a câştigat cu temele noastre, trebuie să ni le recâştigăm. A fost o greşeală de strategie. Dacă toată lumea era aliniată pe linia frontului şi intra în bătălie din prima secundă, rezultatul era altul. Şi până la Congres se vor distinge lideri, veţi vedea. Nu aşteptăm până la Congres ca să începem opoziţia.

Eu nu cred că s-a produs acest demers către domnul Tăriceanu", a concluzionat Cătălin Predoiu.

Colegul său de partid, Ludovic Orban, a cerut ca, dacă demersul către Călin Popescu Tăriceanu sau Traian Băsescu este real, membrii PNL care au acţionat fără mandatul partidului să demisioneze.

"Dacă vreun lider a angajat o negociere în numele PNL, trebuie să îşi dea demisia. Nu a existat niciun mandat al biroului naţional, la care am participat.

Dl. Tăriceanu este cârja PSD, iar în ce-l priveşte pe domnul Băsescu, nu mi-am schimbat părerea: e un om distructiv, care nu a făcut decât să otrăvească atmosfera politică din România. În loc să îşi plimbe nepoţeii în parc, continuă să ne asasineze nervii cu prezenţa sa publică.

PNL e după un eşec major, care ar fi putut fi prevenit. Am fi putut aborda alegerile cu altă imagine şi altă modalitate....partidul are nevoie de o analiză foarte serioasă. Vă readuc aminte că în ianuarie 2015 avea scorul de 42% şi luminoasa conducere l-a adus la 20%.

E nevoie ca la toate nivelele membrii să fie lăsaţi să îşi aleagă lideri reali, serioşi, care să ajute România să meargă înainte", a declarat, la Realitatea TV, Ludovic Orban.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ