Olguța Vasilescu, reacție la referendumul lui Iohannis

Tuesday, 19 March 2019, 20:20, Sursă: REALITATEA.NET

Președintele Iohannis a declarat că este "aproape hotărât" să decidă organizarea unui referendum pe justiție, în acceași zi în care se organizeză alegerile parlamentare, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Prima, Olguța Vasilescu, care spune că un referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare nu garantează o prezență mai mare la urne.

Adaugă părerea ta

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a declarat, marți, la Antena 3, că un referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare nu garantează o prezență mai mare la urne.

„Din cate inteleg, presedintele spune ca se gandeste. Din experienta stim ca se gandeste foarte mult cand se gandeste, ar putea sa fie referendumul asta undeva prin toamna. Sa nu uitam ca a mai fost un referendum pe tema parlamentului unicameral in 2009, legat de europarlamentare, unde prezenta la vot a fost de 29%, deci nu prea are legatura cu participarea la vot. Anul trecut, pe familia traditionala, nu s-a reusit sa participe 30% la vot. E foarte greu de presupus ca obligatoriu vor fi mai multi oameni la vot daca se organizeaza referendum. Noi ne-am dori sa vina mai multi oameni la vot, doamne-ajuta!. Momentan nu avem ce sa comentam, asteptam o decizie finala de la Cotroceni”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Alte articole din: Ultimele Stiri