Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oficial. Românii pot opta pentru cărţi electronice de indentitate

Thursday, 26 October 2017, 18:28 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, această posibilitate este oferită și în cazul minorilor, dar la solicitarea părinților sau a reprezentaților legali.

"Cartea electronică de identitate (CEI) va permite titularului autentificarea în sisteme informatice ale Ministerului Afacerilor Interne și în sisteme informatice ale altor instituții publice sau private, precum și utilizarea semnăturii electronice, în condițiile legii. CEI va facilita astfel accesul cetățeanului la diverse servicii electronice (bancare, fiscale, sociale, financiare etc.), cu efecte majore privind simplificarea relației cu autoritățile publice, creșterea calității și accesibilității serviciilor publice", se arată în comunicat.

CEI va respecta cerințele Comisiei Europene privind securizarea documentelor în contextul combaterii terorismului, al migrației ilegale, al traficului de droguri și de persoane, în condițiile în care cărțile de identitate actuale sunt realizate cu tehnologie din anii '90.

Guvernul precizează că noul document de identificare va oferi cetățenilor garanții suplimentare de securitate, iar instituțiilor de drept public sau privat, certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe respectivul document.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ