Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nichita: Sunt aproape de Năstase după condamnare. Nu pot uita lucrurile bune pe care le-a făcut

Wednesday, 08 January 2014, 18:04 Sursă: Mediafax

Gheorghe Nichita, totodată primar al Iaşiului, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că este aproape de Adrian Năstase după condamnarea acestuia, pentru că "a fost un premier important, care a făcut bine României".

"N-am cum să uit lucrurile bune pe care Năstase le-a făcut. Sunt aproape de el. Dacă azi suntem în NATO, se datorează lui Năstase, la fel negocierile cu Uniunea Europeană au fost începute în timpul său”, a spus Nichita.

Vicepreşedintele PSD a precizat că ştie „ce hărţuială există în România de când Traian Băsescu este preşedinte”, el adăugând că, la rândul său, a trăit astfel de experienţe.

"Ţineţi minte ce spuneau unii prin Iaşi că îl vor scoate pe Nichita cu cătuşe din primărie. Până la urmă, ei au fost scoşi încătuşaţi (fostul prefect Radu Prisăcaru numit de PNL - n.r.) ori s-au împuşcat (fostul subprefect Florin Ungureanu desemnat de PDL - n.r.). Câte dosare s-au confirmat pentru Nichita? Niciunul, dar cunosc ura unora", a mai afirmat Gheorghe Nichita.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Năstase a fost încarcerat, luni seară, la Penitenciarul Rahova.

Premierul Victor Ponta a afirmat că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005 prin Monica Macovei şi Daniel Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici.

În acelaşi timp, Ponta a comparat situaţia lui Adrian Năstase cu cea a fostului prim-ministru ucrainean Iulia Timoşenko.
Consiliul Superior al Magistraturii a decis, marţi, să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din CSM.

CSM urmează să redacteze sesizarea şi să o trimită Inspecţiei Judiciare, au precizat sursele citate.

Consiliul Superior al Magistraturii s-a reunit marţi, din oficiu, pentru a analiza declaraţiile făcute de Victor Ponta în cazul condamnării lui Adrian Năstase şi pentru a decide dacă acestea ar putea fi de natură să aducă atingere sistemului judiciar.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, marţi, "imperativ" prim-ministrului Victor Ponta "să înceteze de îndată orice atac la adresa justiţiei şi să reintre în atribuţiile constituţionale ale funcţiei de prim-ministru".

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ