Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Năstase, critici la adresa lui Ponta: Membrii CEx au votat pentru Dragnea sperând la o schimbare

Thursday, 23 July 2015, 17:11 Sursă: REALITATEA.NET

"Sigur că Dragnea are o serie de vulnerabilități. El reprezintă însă o șansă de a schimba abordarea partidului, de a o dinamiza, de a clarifica relațiile cu UNPR. Gabriel Oprea poate fi prieten cu liderii PSD, dar partidul lui va deveni principalul competitor pentru voturile stângii și va candida separat în alegerile din 2016. Rovana Plumb, ca președinte al Consiliului Național, se poate ocupa de departamentele partidului. Ar trebui revitalizat sediul din Ion Ionescu de la Brad. Nu trebuie renunțat la el. Unde să se țină ședințele de departamente? În munți? În cele 10 camere din Kiseleff? Mesajul de la CEx, rezultatul votului au dat un ultimatum liderilor actuali ai PSD. Până în noiembrie, la congres, trebuie schimbată strategia, trebuie renunțat la excluderi, trebuie refăcută echipa. Dacă nu, probabil că la congres va avea loc o schimbare radicală", a scris Năstase, joi, pe blogul personal.

În opinia sa, votul de miercuri de la Comitetul Executiv Național al PSD "a fost un vot împotriva unui anumit mod de a face politica de partid", în contextul în care "Victor Ponta s-a concentrat pe activitatea de guvernare și a ignorat activitatea de partid".

"Departamentele nu au mai funcționat. Ședințele BPN erau doar ocazii de transmis mesaje, nu brainstorming-uri cu cei din teritoriu. Succesiunea de compromisuri, coabitări, uniuni personale, deplasarea spre centru (sub imperiul guvernării), fără corecții ideologice, pierderea sentimentului de solidaritate, pierderea alegerilor prezidențiale, numirile guvernamentale fără o consultare în partid, transformarea congresului anunțat în Consiliu Național și apoi încercarea de amânare a Congresului până în 2017 au fost doar câteva din motivele pentru care membrii CEx au votat pentru Dragnea. Cu speranța că unele lucruri vor putea fi îndreptate", consideră Adrian Năstase.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ