Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Munteanu: "Nu există probe. Nu am colaborat și voi dovedi asta în instanță". Reacţia lui Golban

Friday, 21 October 2016, 22:05 Sursă: REALITATEA.NET

”A fost unanimitate. Faptul că sunt luate în cosiderare niște hârtii puse acolo de pe vremea lui Iliescu și nimeni nu se uită la celelalte este o neglijență a unor lucrători care probabil va fi analizată de cei din conducerea CNSAS. Lucrurile sunt lansate întotdeauna în momente electorale. A devenit și penibil, și ridicol”, a declarat Marian Munteanu, la emisiunea ”Ediție Specială” de la Realitatea TV, moderată de Octavian Hoandră.

Fostul lider al studenților din Piața Universității subliniază faptul că verdictul CNSAS este de necolaborare cu fosta Securitate. ”M-au chemat că cică există un microfilm. Nu există probe, semnătura nu e a mea. Sunt documente puse de nu-se-știe-cine. Semnătura de pe angajament nu este a mea. Pe microfilm e o semnătură care seamănă cu a mea și când am cerut chitanța, mi-au spus că nu există decât microfilmul”, a explicat el.

Marian Munteanu susține că nu a colaborat cu Securitatea și că va dovedi nevinovăția în instanță, însă asta se va întâmpla, cel mai probabil, după alegerile parlamentare din luna decembrie. Acesta a mai precizat că acuzațiile că ar fi avut legături cu Securitatea au venit imediat după ce formațiunea sa politică, Alianța Noastră România, a depus la Biroul Electoral Central listele de semnături necesare pentru înscrierea la alegerile parlamentare. ”Unii nu și-au imaginat că o să strângem semnăturile și au zis 'hai să păstrăm ceva'”, crede Munteanu.

Întrebat dacă plănuiește să se retragă din partid, Marian Munteanu a negat, susținând că ”are obligația” să ducă Alianța Noastră România în Parlament. ”O să mă lupt până la capăt”, a subliniat acesta, ținând să precizeze că nu s-a retras nici din cursa pentru funcția de primar al Capitalei, ci a fost ”decizia partidului”. 

Puţin mai târziu, Radu Golban i-a dat replica lui Marian Munteanu, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, unde a explicat că vede totul ca fiind "o problemă morală, pentru că nimeni din cei care au semnat un angajament către Securitate nu pleacă de la ideea că ar face vreo faptă bună". Mai mult, Golban se întreabă dacă Marian Munteanu nu s-a gândit că acestor oameni le-ar putea face rău şi, conchide că astăzi are "o problemă morală".

Fostul candidat al ANR spune că la fel a procedat Munteanu şi în legătură cu aşteptările românilor "prezentându-le o Românie fără comunism imediat după 1989".

Golban a vorbit despre decepţia oferită de Marian Munteanu, spunând că "acum s-a dovedit adevărul: Marian Munteanu a spus că nu a primit bani de la Securitate şi a spus că nu a semnat niciun angajament", explicând că ambele afirmaţii ale lui Marian Munteanu au fost dezvăluite ca fiind false. Golban a îndemnat întreaga lume să intre pe site-ul CNSAS-ului, unde să consulte toate documentele puse la dispoziţie despre Marian Munteanu, spunând că "modul în care a acţionat, dacă e să ne transpunem în gândirea tânărului student Munteanu, e cu ideea că furnizează date sensibile despre colegi şi persoane cărora le-a câştigat încrederea şi pe care i-a folosit ca să îi stoarcă de informaţii date apoi instituţiilor represive ale statului". Golban a explicat că, dacă nu ar fi dorit să le facă rău colegilor, ar fi putut proceda "ca un bun creştin şi român" şi să le ceară iertare acelora, în anii recenţi. Sfatul fostului candidat al ANR pentru Munteanu este să se retragă, pentru că "ce a promis românilor, o Românie schimbată, un partid curat, fără oameni compromişi...câtă ipocrizie din partea să spună asta".

 

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ