Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MRU: Metodele prin care vom putea strânge toate partidele de dreapta pe un program, discutate

Wednesday, 28 May 2014, 20:14 Sursă: Mediafax

"E un pas pe care cele două partide mari îl fac pentru a merge mai departe împreună. Este acelaşi principiu pe care-l susţine şi Forţa Civică. Mai departe, metodele prin care vom putea strânge toate partidele de dreapta pentru a susţine un unic program pentru România vor fi discutate la nivel politic", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Întrebat dacă Forţa Civică va fuziona cu PDL şi PNL, Mihai Răzvan Ungureanu a evitat să dea un răspuns.

"Deocamdată suntem în discuţii cu ambele partide pentru colaborare", a arătat Mihai Răzvan Ungureanu.

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, şi preşedintele PDL, Vasile Blaga, au declarat, miercuri, că în ceea ce priveşte Forţa Civică sau PMP, aceste formaţiuni se pot alătura pe parcurs proiectului noului partid PNL-PDL, fiecare partid având dreptul la fuziuni prin absorbţie.

Antonescu şi Blaga au fost întrebaţi dacă Forţa Civică şi PMP vor juca un rol în formarea noului partid de centru-dreapta.

"Am discutat ceea ce am discutat şi v-am şi prezentat între cele două mari partide de pe partea dreaptă, PDL şi PNL. Dacă şi alţii vor vrea să se alăture pe parcurs acestui proiect, cu atât mai bine, dar noi discutăm o fuziune în timp şi o conlucrare imediată, practic o alianţă, considerăm că suntem în seara asta aliaţi, pentru cele două partide", a răspuns Blaga.

Antonescu a susţinut că sunt situaţii de fuziuni prin absorbţie, deosebite de fuziunile dintre două partide politice mari.

"Sunt fuziuni şi fuziuni, există fuziuni simple, fuziuni prin absorbţie, în care, cu tot respectul, un partid mult mai mic fuzionează prin absorbţie cu un partid mai mare şi lucrurile astea se pot petrece pe parcurs, şi există fuziuni mai complicate, când partidele sunt de mărime egală, de pondere egală, au o greutate, au un brand, au un trecut şi atunci sigur că asta durează mai mult. Deci o soluţie posibilă şi o discuţie pentru care în principiu suntem deschişi pentru rezolvarea problemei de parcurs a unor partide mai mici, nu aş putea să-l numesc, ăla da, ăla nu... nu discutăm asta acuma, poate să fie şi asta", a afirmat liderul PNL.

"Fiecare partid are libertatea la o adică de a face fuziuni prin absorbţie", a completat Blaga.
Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ