Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MIRCEA COSMA, reţinut de DNA, dus la spital după ce s-a simţit rău

Tuesday, 11 February 2014, 19:15 Sursă: Mediafax

Şeful DNA Ploieşti, procurorul Lucian Onea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, în prezent, Mircea Cosma se află în cutodia Poliţiei Prahova şi a fost transportat la spital întrucât a acuzat "o stare de rău".

Potrivit unor surse medicale, Cosma are probbleme cardiace, la ora transmiterii acestei ştiri el fiind consultat de un medic cardiolog.

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost reţinut, marţi, pentru trafic de influenţă, urmând ca miercuri să fie dus la instanţa supremă cu propunerea de arestare preventivă.

În acelaşi dosar, procurorii DNA au început urmărirea penală pentru trafic de influenţă împotriva fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, iar procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Tiberiu Niţu, a transmis, marţi, ministrului Justiţiei referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privindu-l pe de Vlad Cosma pentru a cere încuviinţarea arestării preventive a acestuia.

Deputatul Vlad Cosma şi tatăl său, Mircea Cosma, preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

"Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenției la factorii de decizie din cadrul Consiliului Județean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influență, respectiv președintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societățile respective să obțină de la instituția publică lucrări și servicii curente supraevaluate, de întreținere a drumurilor publice sau a drumurilor județene pe timp de iarnă, dar și decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând «comisioanele» conform înțelegerilor cu cei doi inculpați", susţin procurorii DNA.

În acelaşi dosar a fost reţinut, tot marţi, pentru trafic de influenţă şi luare de mită, Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, ce avea în subordine Serviciul Achiziţii Publice şi Contracte, precum şi Serviciul Urmărire Lucrări Publice. Şi el va fi prezentat miercuri judecătorilor instanţei supreme, cu propunerea arestare.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ