Mihai Fifor, nou atac la ministrul Finanțelor: „Este un pericol pentru economia României”

Tuesday, 14 January 2020, 20:29 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Mihai Fifor, fost ministru în Guvernul PSD, a declanșat un atac la ministrul de Finanțe, spunând că Florin Cîțu este un pericol pentru economia României.

”Ministrul Cîțu a reușit să bage mana pana la coate și in rezerva valutară.

Finanțele țării sunt făcute praf de guvernarea liberal, în numai trei luni. După ce s-au împrumutat de două ori mai mult, ca medie lunară, față de guvernarea PSD, liberalii au decimat și rezerva valutară a Ministerului Finanțelor, care s-a situat în decembrie la circa 3,9 miliarde de euro, cu 1,3 miliarde de euro mai puțin față de suma prevăzută de precedentul guvern.

Ministrul Cîțu este un pericol pentru economia României, atât prin declarațiile pe care le face în ultimele luni, cât și prin sumele enorme pe care le împrumută cu dobânzi foarte mari.

Mai nou aflăm că acest Cîțu și-a băgat mâna până la cot și în rezerva valutară. Guvernul PSD prevăzuse și păstrase o rezervă valutară minimă de 5,2 miliarde de euro, bufferul de la Ministerul Finanțelor, aceasta rezervă fiind vitală pentru asigurarea resursei necesare de intervenție în caz de nevoie și reprezintă un argument forte în obținerea unor dobânzi cât mai mici la împrumuturile statului român.

În decembrie, guvernarea PNL a consumat 1,3 miliarde de euro din rezerva valutară în plus peste cele 3,3 miliarde de euro (16 miliarde lei) luate cu împrumut în noiembrie și decembrie.

Un dezmăț financiar de-o gravitate extremă, mai ales că sumele uriașe consumate nu se regăsesc nici în investiții pentru români, nici în creșteri de venituri ale oamenilor. Ba din contră, în fiecare zi aflăm că nu sunt bani pentru majorări de pensii, salarii, alocații, dar ministrul Cîțu atrage miliarde de lei din împrumuturi săptămână de săptămână.

Practic Guvernul PNL nu se împrumută nici pentru oameni, nici pentru dezvoltarea României, ci doar pentru bănci și corporații.

Și mai grav este faptul că o rezervă valutară sub nivelul de avarie înseamnă lipsa oricărei posibilități de intervenție eficientă a statului în caz de nevoie și o expunere majoră pe piețele internaționale de capital cu atât mai mult cu cât guvernarea PNL a planificat împrumuturi masive în 2020 - aproape 20 de miliarde de euro, cât a luat România de la FMI și BM în timpul crizei.

Atragem atenția că prin măsurile promovate, guvernul Orban slăbește România și, efectiv, creează condițiile apariției unei crize economico-financiare care aruncă România înapoi cu 10 ani și care va readuce FMI-ul la butoanele deciziei strategice economice”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-14 21:16:02
trilulilu

Tu dupa declaratia de la Deveselu ar trebui sa taci din gura , ai gafato ciocu mic .

2020-01-14 21:56:22
Andrei

După voi așa -zisa clasa politică,de fapt o organizație creeată de KGB-GRU,prin care Romania este ocupată și aservită intereselor celor două organizații,exista riscul sa nu mai rămână nimic. PSD,PNL..s.a. toți aveți aceiași origine. Sunteți mai răi și mai ticăloși decât toate ocupaiile straine care au existat în aceasta țară... Ticăloșilor..

2020-01-14 22:08:15
Robert

Tot un drac, pacat ca nu folosesc resursele naturale eficient precum tarile nordice, dar pentru asta le trebuie minte in cap. Am citit undeva ca statul rus detine controlul asupra companiilor de interes strategic doar prin actiunea de aur prevenind astfel eventualele falimente si praduieli.

2020-01-15 00:35:05
Ati vindut tara si poporul, ciordei analfabeti si corupti !!!

Ati aruncat cu banii si acum vreti un alt boc sa il injurati ... sictir redusilor !!!

Alte articole din: Ultimele Stiri