Coronavirus - România: 32079 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marcel Ciolacu, APEL către forțele politice: ”Vom găsi înțelepciunea necesară astfel încât administrațiile să nu intre în COLAPS”

Wednesday, 03 June 2020, 16:52 Sursă: Realitatea.NET

”Fac un apel către toate forțele politice ca în cursul săptămânii viitoare să ne reunim la Parlament să putem promova o lege cu privire la prelungirea mandatelor aleșilor locali, cât și pentru stabilirea datei alegerilor.

Cred că vom găsi înțelepciunea necesară să facem un amendament astfel încât administrațiile să nu intre în colaps” a spus Marcel Ciolacu. 

În 21 iunie expiră mandatele aleșilor locali. Liderul PSD a spus că democratic ar fi ca data alegerilor să fie stabilită de Parlament.

Judecătorii CCR au decis miercuri că data alegerilor locale și parlamentare poate fi stabilită de către Guvern. Curtea a stabilit că prelungirea mandatelor aleșilor locali nu poate fi adoptată prin ordonanță de către guvern, ci doar prin lege. Astfel, până la finalul sesiunii parlamentare, Camera Deputaților și Senatului trebuie să adopte o lege prin care să se stabilească cu câte luni se prelungesc mandatele primarilor, consilierilor locali și județeni.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ