Ludovic Orban nu exclude angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi

Wednesday, 18 December 2019, 23:11 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

”Noi susţinem categoric, cu toată forţa, alegerea primarilor în două tururi. (...) Noi, dacă ne mobilizăm, putem, în Camera Deputaţilor, care e Camera decizională pentru legislaţia electorală, putem să adoptăm alegerea primarilor în două tururi. Am făcut calculele împreună privitoare la situaţia şi capacitatea de a mobiliza voturi şi avem peste 170 de voturi. Sigur, trebuie 165 de voturi, că e lege organică. Totul este să fie o mobilizare exemplară a tuturor parlamentarilor", a precizat, la Digi24, Ludovic Orban.

Prim-ministrul a adăugat că nu se pune problema unei ordonanţe de urgenţă pentru votarea primarilor în două tururi, cea mai bună soluţie fiind dezbaterea legii în Camera Deputaţilor.

"Eu nu pot să fac ceea ce am atacat când eram în Opoziţie. (...) Nu poţi să dai ordonanţe de urgenţă. Ordonanţa de urgenţă poate fi atacată de Avocatul Poporului şi dacă Avocatul Poporului o atacă, sigur câştigă. De asemenea, există procedura angajării răspunderii, pe care nu o exclud, dar şi aici există posibilitatea unui control constituţional. Cea mai bună şi cea mai solidă soluţie este dezbaterea în Cameră a proiectului, pentru că atunci nu o să mai aibă un motiv să o atace la Curtea Constituţională", a susţinut premierul.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-19 03:18:38
Paine si circ in Romanica

Ce o mai balangane

2019-12-19 06:09:27
Că recunosteti ca nua veti priza la oameni e clar,dar aveti incredere în negocieri pe sub tejghea .

Păi vedeti cum se asigura guvernarea ?Prin aliante ,fondate pe promisiuni si impărtirea de servicii,pe santaj si disciplina a nepopularilor ,ca să nu zic a demagogilor pasoptisti,,ba chuar prin dl Ponta,cel ce pierde si ce nu avea.Dar mai apucati momentul demiterii prin cenzură,ca vad că si bugetul il vreti tot voi să-l imprtiti,SIIJ vă sta in gât ,ca magistratii nu mai pot fi convinsi sa aresteze pe Dragnea,de frica SIIM,care cerceteaza abuzurile politico-securistice.

Alte articole din: Ultimele Stiri