”1 Mai care este fără Vanghelie”. Lista primarilor arestați care nu dau mici și bere de ziua muncii

Friday, 01 May 2015, 13:06 Sursă: REALITATEA.NET

Marian Vanghelie, primarul suspendat al sectorului 5, este recunoscut pentru petrecerile în aer liber date în parcurile din sector, cu mici și bere și  concerte. Dar anul acesta edilul va lipsi din parcul Izvor, de la petrcerile tradiționale, fiind arestat preventiv. Vanghelie se află în spatele gratiilor, de pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

Pe de altă parte, din 2012, Vanghelie nu a mai putut să organizeze petreceri cu mici și bere în Parcul Izvor: 

"De 1 mai o să organizăm un concert unde vom invita toţi bucureştenii la un concert extraordinar în Parcul Izvor unde vor veni toţi cei care vor să fie alături de noi să petrecem acolo de 1 Mai. Fără mici şi fără bere ca să nu mă mai întrebaţi dumneavoastră. Nu aţi înţeles că acesta este noul mesaj fără mici şi fără bere. Nu cred că se vor plictisi bucureştenii. Sunt foarte mulţi tineri care vor să asculte o muzică bună", susţinea Vanghelie în urmă cu două săptămâni” spunea Vanghelie în 2012. 

Iată care sunt acuzațiile care i se aduc lui Vanghelie, de DNA: 

"În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte", susține DNA.

Radu Mazăre este arestat preventiv, la rândul său. Primarul Constanței era obișnuit să petreacă ziua de 1 Mai în cluburi exclusiviste de pe litoral. Mai mult, anul trecut, de 1 Mai, Mazare a lansat imnul statiunii Mamaia 2014, intitulat "A lu’ Mamaia", interpretat de Delia si Speak. Primarul a spus atunci ca Mamaia nu este a sa, nici macar a Constantei, ci a romanilor.

Dar în lipsa lui Mazăre, Primăria Constanța dă foc la grătare pentru pensionari. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanța, Liviu Tramudana, administrația locală organizează picnicuri pentru pensionari, de 1 Mai, începând cu orele 11,00, în Parcul Casei de Cultură a Sindicatelor, în spațiul de joacă Țara Piticilor situat în Parcul de pe malul Lacului Tăbăcăriei și în Piața Farului. Primăria oferă mici, bere, băuturi răcoritoare și programe artistice susținute de formații de muzică populară.

Tudor Pendiuc, primarul Piteștiului, este la rândul său arestat, acesta lipsind la rândul său din mijlocul cetățenilor. Edilul a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2014, într-un dosar în care este cercetat pentru corupție în legătură cu încheierea unui contract nelegal privind transportul public local. Tot de la acea dată, Emanuela Pendiuc, realizator de emisiuni la postul public de televiziune, a fost pusă sub control judiciar.

Gheorghe Nichita, primarul Iașiului, este reținut de DNA, pentru 24 de ore,  de joi, 30 aprilie, fiind acuzat de abuz în serviciu.  Acesta nu va  fi prezent de 1 Mai între cei care îl votează din 2003. Nichita va fi prezentat vineri la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare.

Raduly Robert Kalman, primarul din Miecurea Ciuc,  se alătură primarilor care nu participă la petreceri, find arestat la domiciliu, de pe 30 aprilie.  Edilul ar fi luat șpagă 100 000 de euro, timp de patru ani. Primarul a fost retinut de procurorii DNA pentru abuz in serviciu, instigare la infractiunea de abuz in serviciu si conflict de interese, iar viceprimarul, pentru abuz in serviciu si instigare la fals material in inscrisuri oficiale.

Minel Prina, primarul din Slatina, Olt este arestat la domiciliu, în dosarul lui Darius Vâlcov. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins pe 14 martie, cererea DNA de arestare preventivă a lui Minel Prina, primarul municipiului Slatina, urmând ca acesta să stea în arest la domiciliu, el fiind acuzat de complicitate la infracțiunea de trafic de influență în dosarul în care a fost pus sub acuzare și ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri