Liderul europarlamentarilor PSD, acuzații dure la adresa președintelui

Friday, 07 December 2018, 17:59 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Acțiunile Președintelui din ultima perioadă sunt tot mai iresponsabile și lipsite de logică. Ce anume câștigă Klaus Iohannis prin blocarea activității Guvernului, fără nicio bază legală, politică sau constituțională? Nu văd nicio altă motivație decât aceea a frustrării personale și a orgoliului politic, elemente total incompatibile cu prestația unui președinte de țară, care ar trebui să fie un model și un mediator. Aceste umori personale sunt foarte dăunătoare țării, mai ales în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului UE. Cum putem noi ca țară să avem credibilitate și autoritate în fruntea Consiliului UE atâta vreme cât Președintele se ocupă cu uneltiri politice mărunte, fără miză reală și care afectează funcționarea Guvernului. Cum putem să ne ocupăm de autostrăzi și dezvoltare locală durabilă fără miniștri? Este rușinos că jocul politic a ajuns atât de departe!", a declarat Dan Nica, într-un comunicat de presă.

Acesta mai spune că acțiunile șefului statului sunt cu atât mai iresponsabile cu cât oficialii europeni fac apeluri repetate pentru realizarea unui consens politic în România.

"Știm foarte bine că președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker a solicitat României un armistițiu politic, astfel încât mandatul României în fruntea Consiliului UE să fie unul serios și de substanță. Președintele Iohannis trebuie să înțeleagă că există niște limite pe care nu trebuie să le depășim - asta dacă vrem ca țările Uniunii Europene să mai ia vreodată în serios România. Tocmai de aceea, PSD va face uz de toate instrumentele legale și constituționale pentru a debloca această situație rușinoasă și pentru a crea cadrul necesar unui mandat de succes al României la șefia Consiliului UE", a conchis Nica.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, în debutul ședinței de Guvern, că a sesizat Curtea Constituțională a României pentru a soluționa "blocajul" pe care l-a creat președintele Klaus Iohannis prin neluarea deciziei de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a anunțat vineri, după ce Guvernul a sesizat CCR pe un posibil conflict instituțional privind numirile de la Dezvoltare și Transporturi, că va amâna luarea unei decizii până când Curtea se va pronunța.

"Dacă s-a ajuns în această fază să decidă CCR, bineînțeles voi aștepta hotărârea Curții și pe urmă voi acționa constituțional. Veți vedea că punctul nostru de vedere este consolidat. Deocamdată nu mai fac nimic în această speță până când CCR nu va lua o decizie", a declarat Klaus Iohannis, întrebat dacă va lua o decizie privind numirile de la Dezvoltare și Transporturi.

CCR a stabilit, vineri, ca până pe 13 decembrie, părțile trebuie să transmită punctele de vedere, în urma sesizării conflictului juridic Guvern-Președinție, au spus oficiali ai Curții pentru Mediafax.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri