Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Legile Justiției! CCR este arbitru între Putere și Opoziție

Thursday, 28 December 2017, 07:10 Sursă: REALITATEA.NET

Prima dintre legile justiţiei modificare în Parlament a fost statutul magistraţilor, ce obligă statul să îşi recupereze banii de la magistraţii care greşesc. A fost şi prima contestaţie ajunsă la CCR. 

Tot la Curtea Constituţională a ajuns şi legea care prevede înfiinţarea unei secţii speciale care să ancheteze doar magistraţii. 

Şi legea de organizare a CSM a ajuns pe masa judecătorilor CCR. Liberalii spun că actul normativ încalcă dreptul magistraţilor de a candida şi de a fi aleși în funcția de preşedinte CSM. 

Forumul Judecătorilor reclamă că legile au fost modificare fără ca parlamentul să ţină cont de punctul lor de vedere şi îi cere şi lui Klaus Iohannis să sesizeze CCR pe tema legilor Justiției. 

La Curtea Constituţională, au mai ajuns, între timp şi alte sesizări. PNL a contestat legea care îi iartă de conflict de interese pe parlamentarii care şi-au angajat rudele la cabinete, în perioada 2007-2013. 

Magistraţii CCR trebuie să se pronunţe şi pe supraimpozitarea producătorilor de gaze, dar şi pe legea care îi ia medicului veterinar dreptul exclusiv de a vinde produse farmaceutice veterinare. 

O altă decizie importantă aşteptată la Curtea Constituţională se referă la legea care permite companiilor de stat să aibă conducere politică, în loc de manageri privaţi. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ