Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

KLAUS IOHANNIS: Voi fi vicepremier. Nu am nevoie de sfaturi!

Monday, 10 February 2014, 13:18 Sursă: REALITATEA.NET

KLAUS IOHANNIS. Principalele declaraţii:

KLAUS IOHANNIS. "După ce PNL a propus schimbări de miniştri, în spaţiul public au apărut întrebări, în cel politic e nevoie de negocieri. Pentru aceste lucruri ne-am întâlnit azi în USL, am abordat aceste chestiuni. Discuţia a fost amiabilă. Concluzii: PNL a propus să preiau funcţia de vicepremier şi ministru de Interne. Nu am ajns la o concluzie azi, pentru că nu ne-am propus asta. Am stabilit pentru mâine o întâlnire, tot în conducerea USL, la care vin toţi pregătiţi cu propunerile pe care vor să le facă şi vor fi discutate. Apoi, presupunând acordul părţilor, se poate convoca Parlamentul şi se poate aproba noua structură a Guvernului."

KLAUS IOHANNIS: "Nu s-a discutat să iau locul cuiva, dar PNL a hotărât să fiu vicepremier, ceea ce voi fi. În acelaşi context am observat că există o preocupare importantă în spaţiul public pentru ce voi fi eu în continuare. Nu am nevoie de sfaturi decât dacă le cer. E clar, dar subliniez că noi, de la PNL, nu vom merge să cerem o lege pentru un om, şi nici nu am eu de gând să intru într-o siuituaţie discutabilă, vreau să reafirm determinerea mea de a deveni vicepremier şi ministru de Interne. Nu mă pot autosuspenda ca primar.

KLAUS IOHANNIS: "A fost o discuţie dacă e obligatoriu să rămân vicepremier-ministru de Interne sau vicepremier-ministrul Finanţelor. Am desemnat persoana pentru Finanţe - Eugen Nicolăescu. Marţi discutăm structura Guvernului. Se schimbă structura Guvernului, rămâne guvernul în funcţiune, nu va fi un Guvern Ponta 3. Am exclus din start să fiu ministrul Finanţelor, dar nu am exclus să coordonez Finanţelor, ba chiar cred că ar fi un lucru interesant."

"Premierul a avut o idee foarte bună, să operăm modificările care se pot face prin mecanismul de remaniere simplă pentru a face repede noul guvern funcţional. Noi ne-am exprimat dorinţa de a face totul dintr-o singură mişcare. Noi credem că nu e oportun să avem două faze de schimbări în guvern la interval scurt. Eu nu voi fi în această seară ministru de Interne. Mă îndoiesc de rocade între ministerele PSD şi PNL. Nu s-au cerut, nici nu s-au discutat."

KLAUS IOHANNIS: "Evident că voi face tot ce trebuie pentru a fi în perfectă legalitate şi din punctul de vedere al ANI. Cred că orice alegător are dreptul legitim să fie curios ce se întâmplă în guvernul lui şi atunci am considerat că e bine dacă sunt nelămuriri în spaţiul public să răspund. Este o dezbatere publică oportună şi benefică. Varianta optimă ar fi să terminăm negocierile marţi, pentru miercuri să se convoace camerele reunite, apoi fiecare să-şi preia postul. Dacă din motive necunoscute nu terminăm mâine, e posibil să se amâne pe miercuri sau joi."

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ