Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sorin Cîmpeanu, premierul interimar desemnat de Klaus Iohannis

Thursday, 05 November 2015, 10:05 Sursă: REALITATEA.NET

"Am acceptat demisia premierului Victor Ponta. Am decis astăzi să numesc în poziția de prim-ministru interimar pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu. Am semnat ambele decrete.

Am urmărit aseară cu mare atenție manifestațiile de stradă. Sunt foarte mulțumit că au fost pașnice, fără violențe, fără exagerări și am un mesaj important pentru toți cei care au fost în stradă: v-am văzut, v-m auzit, voi ține cont de solicitările voastre.

Am decis să consult, în premieră, un nou actor: societatea civilă. Voi convoca, pentru vineri după-amiază, un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât și ceea ce se numește 'strada'. Este important pentru mine și doresc să le cunosc părerile și opțiunile. Așa voi cunoaște când voi lua o decizie și opțiunile partidelor, dar și opțiunile societății civile. Vă mulțumesc", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.  

Cine este premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, omul adus de PC în guvernul Ponta 

Consultările președintelui cu partidele politice parlamentare urmează să înceapă de la ora 15.00, cu PSD, într-o primă instanță, urmând ca PNL să intre la consultări la ora 17.00, UDMR la ora 18.00 şi minorităţile la ora 19.00. Vineri, va avea loc o a doua rundă de consultări, ceea ce marchează o altă premieră, întrucât până în prezent, aceste negocieri erau demarate pe parcursul unei singure zile. Astfel, UNPR va intra la negocieri de la ora 11.30, iar ALDE, de la ora 12.30. Conform celor specificate în scrisoarea adresată de Klaus Iohannis liderilor partidelor politice parlamentare, fiecare delegaţie va fi alcătuită din maximum cinci membri.

Reamintim că ministrul Apărării, Mircea Dușa, era propunerea înaintată de Victor Ponta, miercuri, pentru poziția de prim-ministru interimar, decizie luată în urma consultării cu liderii coaliției de guvernare.

Victor Ponta a anunțat, miercuri, că își depune mandatul de prim-ministru și al Guvernului României, în urma protestelor fără precedent de marți seară. "Sper ca depunerea mandatului meu și al Guvernului să satisfacă așteptările celor care au protestat și să revenim la rațiune", a declarat Victor Ponta. Decizia sa atrage după sine demisia întregului Guvern, implicit a vicepremierului Gabriel Oprea.

 

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ