Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis: „Am alungat doi elefanți. M-am suit în capul lor. A rămas Secția Specială”

Wednesday, 09 October 2019, 20:17 Sursă: REALITATEA.NET

Cum am putut noi să ajungem să fim conduși de acest PSD deraiat și debusolat și să avem un Guvern care face atâta rău României? S-au apucat să destructureze și să acapareze marile sisteme publice ale României. Și ce-au realizat? Au realizat ceva inimaginabil! O involuție a României într-o perioadă în care am fi avut atâtea șanse de dezvoltare.

Am fi putut, dacă nu ne-am fi împiedicat de acest PSD, să fim în rând cu națiile mari ale Europei.

Europa ne respectă, Europa ne dorește. Vă amintesc doar de summit-ul care a avut loc în inima României. I-ați văzut pe liderii europeni cu câtă apropiere, cu cât drag au venit în România. Ei ne așteaptă cu brațele deschise, dar noi, cu PSD-iștii noștri.

Noi cu PSD-iștii noștri, care au mers pe contrasens din prima zi de guvernare și acolo au rămas și ne-au blocat.

Ce-am făcut eu în acest timp? Eu am făcut tot ce a putut să facă președintele României. Nu îmi place să mă laud, nu sunt omul cuvintelor mari.

Dar pe cei doi elefanți i-am alungat. Nici amnistie și grațiere n-au reușit, nici codurile penale n-au reușit să le strice așa cum le-au imaginat. Nu au reușit nu pentru că le-a venit mintea la cap. M-am suit eu în capul lor.

Și legile Justiției? Mai știți de câte ori le-am trimis înapoi? Apoi la Curtea Constituțională? N-au ieșit perfecte, dar au ieșit departe de cum erau. A mai rămas treaba cu Secția Specială. O rezolvăm și pe asta.

Pesediștii au încercat să se răzbune pe români la propriu, nu la figurat. Vă mai amintiți o zi din august? Când români pașnici au fost întâmpinați de jandarmi echipați de război? Așa au încercat pesediștii să înăbușe nemulțumirile românilor”, a spus Klaus Iohannis în discursul de la tribuna Adunării regionale a liberalilor.

Nici liberalii nu au fost scutiți de observațiile președintelui Iohannis. Acesta le-a reproșat neîncrederea pe care au avut-o la referendumul pe justiție. El i-a criticat pentru că nu au crezut în reușita referendumului din 26 mai.

Șeful statului  a declarat că au fost doar el și vreo doi-trei liberali care au crezut în rezultatul din 26 mai de la referendumul pe justiție, organizat în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.

„Faptul că PNL a câștigat alegerile europarlamentare este, dragii mei, senzațional. Faptul că am câștigat și referendumul pentru justiție este notabil. Aceste lucruri au fost posibile pentru că voi și cu mine ne-am implicat. Nu pentru că au fost mulți care au crezut. A fost Ludovic și cu mine și cu vreo 2-3.”, a declarat Klaus Iohannis Adunarea Regională PNL Bucureşti – Ilfov.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ