Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ionuț Stroe, avizat FAVORABIL pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului

Wednesday, 04 March 2020, 14:27 Sursă: Realitatea.NET

La finalul audierilor care au avut loc la Camera Deputaţilor, s-au înregistrat 22 voturi pentru, 5 împotrivă şi 1 abţinere din partea membrilor comisiilor.

Anterior, la 18 februarie, Ionuţ Stroe primise aviz negativ pentru funcţia de ministru în Cabinetul Ludovic Orban după 10 voturi pentru, 5 împotrivă şi 12 abţineri.

Ministrul propus la Tineret şi Sport, Ionuţ Stroe, a declarat, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare reunite, că pregătirile pentru găzduirea Campionatului European EURO 2020 la fotbal la Bucureşti sunt în linie dreaptă.

Stroe le-a transmis parlamentarilor că linia ferată care va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni va fi operaţională în momentul desfăşurării EURO 2020.

"Suntem în linie dreaptă cu toate pregătirile pentru EURO 2020. Chiar şi faţă de situaţia expusă la audierile din urmă cu două săptămâni. Avem veşti foarte bune de la Ministerul Transporturilor, în sensul în care am fost anunţaţi că s-a reuşit deblocarea situaţiei liniei ferate Gara de Nord - Aeroportul Otopeni. Iar în acest moment suntem în grafic cu această linie, care, dacă lucrurile continuă în acest fel, va fi operaţională în momentul desfăşurării Campionatului European 2020. Practic s-a ajuns la un acord cu acel hotel a cărui curte era afectată de această linie ferată. Din estimările noastre cel târziu la sfârşitul lunii mai lucrările vor fi încheiate", a spus acesta.

"Sunt lucruri noi şi în ceea ce priveşte stadioanele. Stadionul Ghencea este ridicat, se lucrează la instalaţii. În tribune s-au montat 50% din suporţii scaunelor, iar în cel mai scurt timp se vor monta scaunele. S-a eliberat deja spaţiul pentru montarea gazonului şi acum se lucrează la sistemul de drenaj, la cel de substrat şi la cel de încălzire. Mă aştept ca la finalul lunii aprilie să se treacă efectiv la montarea gazonului. Stadionul Arcul de Triumf are acum un grad de execuţie de aproape 70%. Structura metalică a acoperişului este realizată tot 70%, iar acum se lucrează la tribuna oficială. În luna mai cel târziu vom avea şi gazonul montat. La Giuleşti s-a ajuns la cota 0, acum se lucrează la acele grinzi care acoperă tribuna oficială", a explicat el.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ