Iohannis va discuta, la Cotroceni, cu Orban despre alegerile anticipate

Thursday, 09 January 2020, 21:39 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, în opinia sa, alegerile anticipate sunt posibile, menţionând însă că nu a discutat cu premierul Ludovic Orban despre eventualitatea demisiei Guvernului. "Este, evident, moţiunea de cenzură o variantă prin care se poate iniţializa acest proces, dar tehnic şi demisia este o metodă prin care se poate iniţializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta şi cu premierul şi cu alţii, chiar mâine voi avea aici, la Cotroceni, o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi vom aborda aceste chestiuni", a spus Iohannis. Pe de altă parte, Iohannis spune că este foarte mulţumit de felul în care Ludovic

Întrebat, joi seară, dacă a discutat cu premierul Orban despre alegerile anticipate şi dacă este de părere că acestea sunt posibile, Iohannis a spus: "Eu cred că sunt posibile şi mă voi implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate".

"Da, îmi doresc alegeri anticipate", a subliniat el.

Întrebat dacă, în cazul în care PSD nu va depune o moţiune de cenzură, îi va sugera premierului să-şi depună mandatul şi dacă ar accepta, Iohannis a afirmat: "Aceasta este o chestiune pe care nu am discutat-o".

"Este evident că pentru a ajunge la anticipate, cunoaştem prevederea constituţională, este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă şi după aceea este nevoie de două încercări nereuşite de formare a unui nou guvern. Este, evident, moţiunea de cenzură o variantă prin care se poate iniţializa acest proces, dar tehnic şi demisia este o metodă prin care se poate iniţializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta şi cu premierul şi cu alţii, chiar mâine voi avea aici, la Cotroceni, o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi vom aborda aceste chestiuni", a spus Iohannis.

Întrebat dacă premierul Orban este la fel de determinat ca şi anul trecut în ce priveşte convocarea unor alegeri anticipate, preşedintele a spus: "Domnul Orban, din câte ştiu eu, îşi doreşte alegeri anticipate, aşa cum le doresc şi eu".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri