Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis, la Casa Albă. Ce spune Donald Trump despre vizele pentru români

Tuesday, 20 August 2019, 18:37 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit corespondentului Realitatea TV, înainte de discuția cu președintele Klaus Iohannis, în Biroul Oval, Donald Trump a făcut o surpriză presei și a răspuns câtorva întrebări puse de jurnaliști.  

Donald Trump l-a lăudat pe Klaus Iohannis că face "o treabă grozavă" în ceea ce privește lupta împotriva corupției.

"Este o onoare să fim aici alături de președintele României. Avem o relație foarte bună cu România, mai bună decât oricând. Avem relații comerciale foarte bune. Sunt foarte mulți români în SUA, oameni extraordinari, care au succes. E o comunitate foarte mare, sunt foarte multe afaceri românești aici. Și să știți că americanii iubesc românii", a spus Donald Trump, înaintea convorbirii oficiale.

"Și eu vă mulțumesc că m-ați primit, e o plăcere să fiu aici și acum avem ocazia să vorbim despre parteneriat. Facem tot ceea ce trebuie în domeniul NATO. Apreciem relațiile foarte bune dintre cele două țări", a spus Klaus Iohannis, citat de Digi24.

Solicitat să comenteze problema vizelor pentru români, Trump a evitat, inițial, să răspundă pe acest subiect, însă, la insistența presei, președintele american a declarat că va discuta cu Klaus Iohannis, în cadrul întrevederii, și despre acest subiect.

Întrebat dacă poate da un orizont de timp în această direcție, Donald Trump a evitat să aprecieze.

"Am discutat subiectul mult timp, țările noastre au discutat între ele. Vom discuta și astăzi", a spus Trump.

"Îți place ideea? Pare că îți place. Ne gândim la asta", i-a transmis președintele american unui jurnalist român, în glumă.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis și Donald Trump vor adopta, astăzi, o declarație comună. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, este vorba despre o declarație privind întărirea relațiilor dintre cele două țări. Textul se axează, potrivit aceleiași surse, pe probleme de securitate.

Cu doar trei luni înaintea alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis este primit la Casa Albă, astăzi, de cel mai puternic om al lumii. Donald Trump va fi gazda președintelui României.

O vizită care vine la aproape 30 de ani de la căderea comunismului și după 15 ani de apartenență la NATO.

Energia, securitatea, parteneriatul strategic, dar și problema vizelor pentru români vor fi cele mai mari teme abordate la întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Donald Trump, care va începe la ora 21:00, ora României. Întrevederea la nivel înalt va dura aproximativ o oră și jumătate.

Vizita de lucru a lui Klaus Iohannis la Casa Albă este cea de-a doua pe care șeful statului o efectuează la Washington, după întâlnirea din 9 iunie 2017. Atunci, Klaus Iohannis a devenit primul șef de stat din Europa Centrală și de Est primit la Casa Albă de președintele Donald Trump.

Întâlnirea a marcat și 20 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ