Coronavirus - România: 69374 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis se întâlnește cu ambasadorii UE

Tuesday, 19 June 2018, 15:27 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui comunocat al Administrației Prezidențiale, preşedintele României va sublinia că viitoarea Preşedinţie română a Consiliul UE va avea în prim-plan cetăţeanul şi va urmări ca politicile Uniunii Europene să se raporteze în permanenţă la principiul coeziunii, ca valoare comună a Uniunii.

Preşedintele României va sublinia faptul că ţara noastră va continua să sprijine eforturile comune la nivelul european de consolidare a securităţii interne a Uniunii, precum şi de restabilire a implementării depline a sistemului Schengen. În acest context, Klaus Iohannis va sublinia că procesul de consolidare a Spaţiului Schengen nu poate fi complet fără integrarea deplină a României şi a Bulgariei.

În cadrul discuţiilor referitoare la evoluţiile din plan intern, şeful statului va vorbi despre consolidarea democraţiei şi a statului de drept, ca elemente esenţiale pentru parcursul viitor al ţării noastre. În acest context, preşedintele Iohannis va sublinia angajamentul său puternic în ceea ce priveşte respectarea principiilor statului de drept, consolidarea independenţei justiţiei şi continuarea luptei împotriva corupţiei, se arată în comunicat.

Întâlnirea președintelui Iohannis cu ambasadorii UE vine la doar câteva zile după ce Călin Popescu Tăriceanu, acuza, în cadrul unui discurs ținut în fața șefilor Senatelor din Europa, Comisia Europeană că a susținut așa-zisul stat paralel. 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ