Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis: "Nu sunt convins că Republica Moldova își dorește un parcurs european"

Thursday, 16 January 2020, 12:38 Sursă: realitatea.net

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că nu este „deloc convins” că actualul guvern de la Chișinău îți propune ca obiectiv parcursul european iar Bucureștiul va relua „cooperarea deplină” doar când vor exista acțiuni concrete în acest sens. Până atunci, vor fi continuate „doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor” de peste Prut.

„În ceea ce privește Republica Moldova, reiterez poziția României: parcursul european este singura și cea mai sigură cale către reformarea profundă a instituțiilor, de natură să aducă beneficii palpabile cetățenilor săi.

Din păcate, așa cum am mai spus, nu suntem deloc convinși că actualul guvern de la Chișinău își propune acest obiectiv. De aceea, vom continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor, proiectele cu impact la nivel local și proiectele de interconectare strategică”, a spus președintele Iohannis, întâlnirii anuale cu șefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

În aceste condiții, autoritățile de la București vor relua „cooperarea deplină” doar atunci când vor observa la Chișinău, „la nivel guvernamental, acțiune concretă îndreptată spre continuarea parcursului european, a procesului de reformă, cu precădere în domenii precum justiția, administrația și combaterea corupției, de natură să asigure un parcurs democratic și predictibilitate în plan intern şi extern”.

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-16 14:03:56
johnneil

Cetatenii rep. Moldova sunt "romani" doar pentru a avea acte de a intra in UE. ATAT! Foarte putin gandesc 100% romaneste. Majoritatea sunt trup si suflet mamei RUSIA. De la noi vor doar ajutoare cat mai multe si cat mai consistente. Daca chiar vroiau acest lucru sa vedea in voturile lor de ani si ani de zuile. Ei trag insa catre est si nu catre vest.

2020-01-16 17:55:00
Oliver M

În fine, cineva își dă seama că România a pompat tone de bani în această gaură neagră sovietică.

Alte articole din: POLITICĂ