Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis, mesaj neutru pentru Chișinău: Respectați democrația și statul de drept

Sunday, 09 June 2019, 11:38 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele Klaus Iohannis îndeamnă forțele politice de la Chișinău să respecte democrația și statul de drept. Este prima reacție oficială de la București după evenimentele de sâmbătă de la Chișinău. 

”Față de evoluțiile politice recente din Republica Moldova, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, adresează tuturor forțelor politice din această țară un apel ferm pentru respectarea democrației și a statului de drept.

Stabilitatea Republicii Moldova este esențială pentru continuarea parcursului european al acestui stat, care s-a angajat să ducă la îndeplinire un amplu proces de reforme, inclusiv în ceea ce privește statul de drept și buna guvernare, în conformitate cu angajamentul său față de Uniunea Europeană, în baza Acordului de Asociere.

Această situație de criză poate fi rezolvată în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova doar prin dialogul responsabil al tuturor forțelor politice, care trebuie să manifeste calm și reținere în această perioadă și să acorde astfel prioritate stabilității politice a țării”, spune Klaus Iohannis. 

Maia Sandu, după ce fidelii lui Plahotniuc l-au suspendat pe Dodon: Guvernul Filip, în afara legii


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ