Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

După întâlnirea de taină cu Iohannis, Orban a anunţat agenda PNL

Tuesday, 09 July 2019, 14:27 Sursă: REALITATEA.NET

Delegație a PNL condusă de Ludovic Orban și Rareș Bogdan s-a întâlnit, marţi după-amiază, cu președintele Klaus Iohannis, la Vila Lac. 

”Am discutat pe teme de politică internă și politică externă. Am avut un început de discuție pe tema alegerilor prezidențiale.

Pe teme de poltică internă, şeful statului şi liberalii au căzut de acord asupra urgentării transpunerii în practică a proiectului de revizuire al Constituției, conform voinței exprimate de români la referendumul din 26 mai.

"Am avut discuții privitoare la modificarea legii electorale. Am mai discutat chestiuni legate de raportul GRECO și alte chestiuni de politică internă", a precizat Orban.

"La nivel european am discutat despre candidații PPE la funcțiile importante din Uniunea Europeană. Ursula von der Leyen este candidatul nostru și trebuie susținută cu toate forțele.”, a spus liderul PNL. 

Klaus Iohannis i-a invitat pe liderii PNL la o discuție crucială pentru pregătirea campaniei electorale în vederea alegerilor prezidențiale din noiembrie.

Întâlnirea va începe la ora 17.00 și va avea loc la Vila Lac, departe de ochii presei.

La întâlnire vor participa mai mulți lideri PNL, printre care Ludovic Orban, Raluca Turcan, Vasile Blaga, Gheorghe Falcă sau Gheorghe Flutur. Rămâne de văzut dacă la reuniune vor veni și alți liberali printre care Alina Gorghiu sau Violeta alexandru, proaspăt numită la șefia PNL București.

E oficial! Alegerile prezidențiale 2019 vor avea loc pe 10 noiembrie

Cert este că invitațiile au fost formulate nominal de președintele Iohannis.

Întâlnirea va pregăti acțiunile comune de campanie. Orban va anuța în scurt timp cine vor fi șefii de campanie din fiecare județ, pentru că vrea o mobilizare maximă îm campanie.

Președintele Iohannis și liberalii au în vedere acțiuni comune de campanie în luna august, inclusiv, posibil, un miting. 

Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va adopta Ordonanța privind desfășurarea alegerilor prezidențiale care vor avea loc pe 10 noiembrie. De asemenea, premierul a precizat că în Diaspora se va putea vota în mai multe zile.

 

 

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ