Iohannis, atac la ”Guvernul PSD eşuat” la prima şedinţă CSAT: ”PSD schimbă fețele, dar nu schimbă năravul”

Wednesday, 27 November 2019, 18:14 Sursă: Realitatea.NET

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a reunit în şedinţă miercuri, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis. CSAT a avizat propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

Adaugă părerea ta

Şedinţa CSAT s-a încheiat după aproximativ 45 de minute. Președintele României a susținut o declarație de presă, la finalul ședinței CSAT și a remarcat că ”abordarea guvernamentală s-a schimbat fundamental” după plecarea PSD din Executiv.

”În ședința CSAT am dezbătut mai multe teme. 

De remarcat că a fost prima ședință în noua formulă guvernamentală și pot să spun de pe acum că teme care înainte păreau complicate și greu abordabile cu un guvern PSD eșuat, acum abordarea guvernamentală s-a schimbat fundamental și există o dorință reală de colaborarea loială, lucru care este de apreciat.

PSD nu s-a schimbat aseară. PSD e de o bună vreme condusă de așa zisii baroni locali și acest lucru nu s-a schimbat, unii au luat locul altora, PSD încă nu a înțeles nimic din aceste înfrângeri electorale. Îmi arată o totală harababură. Rămân la ideea mea, PSD schimbă fețele, dar nu schimbă năravul, rămâne un partid nedemocratic, nereformat", a declarat Iohannis.

Cât despre deficitul țării, președintele a spus: ”Am discutat despre dificitul pe care îl va înregistra România anul acesta. Am primit o informare de la ministrul Finanțelor. Se lucrează la asta. Când voi primi informațiile vom putea discuta punctual”.

Iohannis a vorbit și despre numărul militarilor care vor participa la misiuni anul viitor.

"Am aprobat forțele armate care vor participa la misiuni. În acest an au fost aprobate, pentru 2020, 2100 de militari si civili, o creștere cu peste 200 de oameni. Peste 800 vor participa la misiunea din Afganistan în continuare, iar 790 de la MAI, care vor participa la diferite misiuni”.

Klaus Iohannis a anunțat, după ședința CSAT, că va pleca din țară, pentru a participa, pe 3 și 4 decembrie, la Londra, la o reuniune a NATO. Iohannis a precizat că va discuta cu omologii săi două teme importante pentru România.

Comentarii Existente
2019-11-27 18:53:41
Aia sint o gasca infractionala organizata ...

... care doar au jefuit tara si poporul, au corupt, imputit cu incompetenta, oportunism, rautate, cinism, curvasarie totul in jurul lor !!! Au alingat poporul si au desfintat locuri de munca cu milioanele !!!

2019-11-27 19:08:00
Paul C.

Toti acei baroni locali ar trebui controlati si interogati in privinta averilor ce le detin. Ceea ce nu poate fi dovedit, trebuie confiscat si bagat la bugetul Statului.

2019-11-27 19:47:10
Costel

Sub "greaua mostenire" toți parveniți ași ascund incompetența politică și profesională.

2019-11-27 21:28:11
iondebrad

Dle Președinte ! Mereu vorbiți- pe bune de porcii de PSD Aveți perfectă dreptate : sunteți mai bun, mai cinstit . Mai pe romînește asta înseamnă că D.voastră ne veți da salarul minim de 3500 lei , și veți dubla pensiile.Nu pentru alta, dar să simțim și noi diferența între un Președinte bun și penalul de Dragnea

2019-11-27 22:40:10
Paine si circ in Romanica

Greaua Mostenire a devenit imnul PNL , daca situatia Economica este rea si era foarte bine cunoscuta, toata dreapta politica lasa PSD sa-si rupa gatul definitiv la alegerile din 2020, logic, oricine ar fi facut-o si apoi expunea probe clare inainte de alegeri. Nu! Foamea de Ciolan a dus spre infractiuni de cumparare de voturi, intimidarea liderilor cu dosare fabricate pe modelul Kovesi, instalarea Bufonilor pentru a "adapta " prin ordonante de urgenta cadrul legislativ in functie de interese de ciordeala fara control. Deja Romania devine un paradis infractional prin eliminarea controlului pe "justitie" , iar ce ne Spune Santa Klaus nu mai corespunde realitatii zilnice. E Presedinte, are Guvernul lui, sa treaca la munca nu la campanie electorala pentru 2020 ca ne nenoroceste inca un an degeaba. Astia nu si-au dat seama nici acum ce trebuie facut in Romanica pentru prosperitate.

Alte articole din: Ultimele Stiri