Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis, ATAC DEVASTATOR: Ministrul Apărării, incapabil să propună ceva legal

Monday, 14 January 2019, 18:12 Sursă: REALITATEA.NET

"Am văzut că este foarte vocal acest ministru care nu a fost capabil să vină cu o propunere legală. Propunerea pe care a făcut-o ministrul Apărării nu a fost legală pentru că a propus o persoană pentru două funcţii în aceeaşi şedinţă. A doua chestiune pe care omite să o spună acest ministru pesedist este că nu a avut o propunere pentru şeful Armatei. Decizia pe care am luat-o atunci a fost singura posibilă şi corectă, de a prelungi mandatul şefului Armatei în funcţie", a declarat, luni, președintele Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului a lansat un atac dur la adresa PSD, despre care susține că "este foarte supărat, şi ministrul la fel, că nu i-a ieşit jocul".

"PSD joaca un joc, vrea să pună mâna pe toate funcțiile din stat. Asta nu se poate, se ocupă și pe criteriul competenței", a spus Iohannis.

"Propunerea lui a fost nelegală, chiar o propunere pentru şeful Armatei a lipsit. Faptul că se adresează în contencios mi se pare un demers inoportun, riscant, generalul Ciucă este o persoană foarte respectată", a declarat Klaus Iohannis.

Reamintim că, pe 9 ianuarie, Ministerul Apărării naţionale a transmis către Preşedinţie o plângere prealabilă prin care cere anularea decretului de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării, urmând ca, dacă Preşedinţia nu anulează decretul, să-l atace şi în contencios.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, pe 28 decembrie anul trecut, la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), că a semnat un decret prin care îi prelungeşte mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea SMAp, el precizând că propunerea de numire pe această funcţie a generalului Dumitru Scarlat, făcută de ministrul Apărării, Gabriel Leş, nu a fost aprobată. În aceeaşi zi, premierul Viorica Dăncilă a declarat că preşedintele Klaus Iohannis nu are atribuţia de a prelungi mandatul şefului Statului Major al Apărării, susţinând că decretul anunţat de şeful statului nu respectă condiţiile de legalitate şi creează premisele unui conflict juridic de natură constituţională.

Decretul preşedintelui Iohannis pentru prelungirea mandatului şefului Statului Major General al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, a fost publicat, pe 29 decembrie 2018, în Monitorul Oficial. Acesta nu a fost contrasemnat de către premierul Dăncilă.

 
Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ