Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Expert în contraterorism: România este în zona tranzitorie în confruntarea cu terorismul islamic

Wednesday, 25 February 2015, 19:23 Sursă: REALITATEA.NET

"Europa este abia la început în a se confrunta cu o rețea foarte extinsă de violențe ale islamiștilor radicali suniți — cu o infrastructură pe care o au în special în Franța și în Marea Britanie, dar și în Germania — dar și cu sindromul lupului singuratic. Sistemul legislativ al democrațiilor liberale occidentale nu este adecvat pentru contraterorism. (...) În Europa aveți un elefant uriaș stând în mijlocul camerei și toată lumea se uită în altă direcție. Nu aceasta este calea de a rezolva problema. Cred că Europa se va confrunta și cu alte atacuri", a declarat Fine, miercuri, într-un briefing susținut la Ambasada Israelului.

Referindu-se la zona Balcanilor și la România, el a susținut că această zonă este una tranzitorie din punct de vedere geopolitic între Turcia și Occident.

"Cred că interesul vostru major este să preveniți situația ca România să fie folosită ca rută de trecere", a afirmat Jonathan Fine.

El a vorbit despre fundamentalismul religios, arătând că acesta nu este numai de origine islamică, precizând că există inclusiv grupuri radicale evreiești și creștine.

Mai multe pe Agerpres

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ